Tysk slagtesvinenotering faldt

Den tyske slagtesvinenotering faldt onsdag med 5 cent til 1,37 euro pr. kg (10,21 kroner). Det oplyser Danske Svineproducenter. 

- Prispresset på det tyske slagtesvinemarked aftager ikke. Allerede i den seneste slagteuge krævede de store tyske slagterier en markant nedjustering af den tyske notering, men den tyske omsætterorganisation VEZG gav ikke efter og holdt den officielle tyske slagtesvinenotering stabil. De tre største tyske slagterier reagerede med huspriser. Mens noteringen var 1,42 euro pr. kg, betalte slagteriet Tönnies for eksempel kun 1,35 euro pr. kg for slagteklare grise uden kontrakt, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:

- Udbuddet af slagteklare grise er fortsat på et forholdsvist lavt niveau, men slagterierne er p.t. ikke interesserede i at købe flere grise. Ifølge den tyske producentforening ISN begynder udbuddet desuden at stige lidt igen, og det bliver vanskeligere at afsætte slagteklare grise. På kødmarkedet stabiliserer priserne sig efterhånden, men der mangler fortsat prispositive impulser. Mens det europæiske marked er velforsynet, klager tyske slagterier stadig over manglende eksportmuligheder, specielt til Asien.

Med til at skabe forhåbninger om stigende noteringer er blandt andet, at grisepriserne i Kina er steget lidt igen i de seneste par uger, og de kinesiske futurepriser tyder på yderligere prisstigninger i de kommende måneder.

 

Læs også