Landmænd, deres familie eller medarbejdere, kan komme ud for kriser, som rækker ud over økonomikonsulentens faglige kompetencer. SLF går nu med i en samarbejdsaftale med Socialkonsulent Landbrug, hvor landmanden kan trække på rådgivning omkring livsforhold som for eksempel en personlig eller familiemæssig krise.
Samarbejdsaftalen betyder, at Socialkonsulent Landbrug kan supplere SLF’s kompetencer, når det gælder om at understøtte landmænd, landmandsfamilien, ægtefæller, kæreste, børn samt medarbejdere.
Lone Vieland Mortensen fra Socialkonsulent Landbrug fortæller, at rådgivningen kan tilbydes, uanset om de personlige udfordringer er koblet til landbruget, arbejdspladsen eller familien.
For eksempel har hun hjulpet en selvstændig landmand til at få en bedre ansættelseskontrakt end den oprindelige, da en investor ansatte ham til at drive ejendommen, efter at den gik på tvangsauktion.
Andre eksempler er skilsmisseforløb og understøttende rådgivning til en medarbejdende ægtefælle i, hvad det vil sige at være på sygedagpenge, for så afslutningsvis at få bevilget førtidspension.
Har du styr på dine bremser?
En statistik fra tungvognsafdelingen ved politiet viser at 46,8 procent ikke har styr på bremserne på frakørselsvognene. Dermed kører de ulovligt, konstaterer Sagro i en nyhedsmail.
Bugserede redskaber er i dag ved at have en størrelse, hvor man ikke kan undgå bremser længere, men ifølge Sagro er det nok de færreste, der ved, at man skal have bremser på alt, der kører på vejen med en vægt over 3.500 kg.
- Man skal nemlig være opmærksom på, hvilken traktor man kører med, da der er forskel på traktorens typegodkendelser. Typisk er traktorerne godkendt til 3.000-3.500 kg uden bremser, og derfor er det vigtigt at tjekke traktorens typeskilt, skriver Sagro, der peger på, at generelt skal mindst 50 procent af vogntogets vægt hvile på bremsende hjul, men at man skal huske, at det er laveste fællesnævner, der gælder.
Man kan blandt andet få en bremsetest på TBS.