Regeringen vil klimamærke fødevarer

Forbrugerne skal lettere kunne træffe grønne valg, når der ryger madvarer ned i indkøbskurven. Derfor skal Danmark nu som det første land i verden have et statskontrolleret klimamærke, mener fødevareminister Rasmus Prehn (S).

Regeringen vil sætte et udviklingsarbejde i gang, som i løbet af et år skal komme med et bud på, hvordan klimamærket kan se ud.


En dansker udleder i gennemsnit, hvad der svarer til cirka 7 ton CO2 om året fra privat forbrug. Omtrent 2 ton kommer fra fødevarer og drikkevarer.

Overskud i Udbyneder Østergård faldt 

Et nyt årsregnskab fra Udbyneder Østergård ApS syd for Mariager Fjord udviser et positivt resultat trods en nedgang i forhold til sidste regnskab.

Resultatet for 2021 er på 95.393 kroner, mens resultatet for 2020 var 805.561 kroner. Regnskabet viser en samlet egenkapital på 16,8 millioner kroner mod 16,9 millioner kroner året før.

I spidsen for selskabet står Ib Hjort. Han leder også firmaet Østergård Økologi ApS, der kom ud af regnskabsåret 2021 med et underskud på 912.722 kroner. Dette firma etablerede Ib Hjort i 2016 via Ib Hjort Holding ApS og Udbyneder Østergaard ApS. I regnskabet ses det også, at den opgjorte egenkapital er -732.756 kroner mod 179.966 kroner året før.

Årsresultat på 2,68 millioner kroner i maskinstation

Sdr. Farup Maskinstation A/S ved Ribe leverer et positivt resultat for 2021 på 2,68 millioner kroner og et udbytte på 2,1 millioner kroner.

Regnskabet viser en samlet egenkapital på 7,14 millioner kroner, hvilket er en stigning i forhold til sidste års regnskab, hvor egenkapitalen lå på 6,26 millioner kroner.

Firmaet er ledet af Søren Andreasen.

Generalforsamling i European Pig Producers

Den 27. april kl. 10 til 16 er der møde og generalforsamling i foreningen European Pig Producers Danmark hos DLG-hovedkontoret ved Fredericia.

Dagen starter med en rundvisning i virksomheden, hvorefter Jakob Lave, der er direktør for bæredygtig forretningsudvikling i DLG, holder indlæg om det forretningsmæssige potentiale i bæredygtighed.

Efter frokosten får deltagerne en markedsorientering ved Hans Ole Jessen, der er direktør for Pris, Risiko & Marketing i DLG.

Kl. 13.30 starter generalforsamlingen.

Kl. 14.30 og 1,5 time frem er emnet Taulov ved Flemming Højsager Persson, supply chain udviklingschef.

Tilmelding nødvendigt.

Læs også