bannerPos

Beder-landmænd vil have fuld erstatning

14-09-2020 12:10

De fleste lodsejere i sagen om forbud mod brug af pesticider i et område i Beder syd for Aarhus har valgt at tage størrelsen af erstatningen videre til Overtaksationskommissionen.

Taksationskommissionen forhøjede for nyligt kommunens tilbud med 50 procent fra seks til ni kr. pr. kvm i Beder-sagen.

Sagen der nu drejer sig om den erstatning, som Aarhus Kommune har givet ni landmænd i og omkring Beder for ikke længere at måtte dyrke deres marker.

På trods af forhøjelsen, er det er dog fortsat ikke fuld erstatning, og derfor vælger de fleste lodsejere altså at tage sagen videre til næste instans, som er Overtaksationskommissionen. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

De resterende kan dog ikke slippe sagen, da Aarhus Kommune også har valgt at gå til Overtaksationskommissionen.

Chefjurist i Landbrug & Fødevarer, Charlotte Bigum Lynæs, peger på, at der i Taksationskommissionen blev afgivet dissens. Et medlem ønskede, at erstatningen skulle være på 10,5 kr. pr. kvm. Landbrug & Fødevarer har beregnet tabet til mellem 13 og 15,5 kr. pr. kvm.

- Vi har tiltro til, at Overtaksationskommissionen vil gå meget grundigt til værks for at udmåle erstatningerne. I den forbindelse skal områdets forpagtningsafgifter blandt andet belyses yderligere for at vise, hvad man kan forvente at opnå for arealet omfattet af forbuddet mod konventionel drift, siger Charlotte Bigum Lynæs.

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next