Beder-landmænd vil have fuld erstatning

De fleste lodsejere i sagen om forbud mod brug af pesticider i et område i Beder syd for Aarhus har valgt at tage størrelsen af erstatningen videre til Overtaksationskommissionen.

Taksationskommissionen forhøjede for nyligt kommunens tilbud med 50 procent fra seks til ni kr. pr. kvm i Beder-sagen.

Sagen der nu drejer sig om den erstatning, som Aarhus Kommune har givet ni landmænd i og omkring Beder for ikke længere at måtte dyrke deres marker.

På trods af forhøjelsen, er det er dog fortsat ikke fuld erstatning, og derfor vælger de fleste lodsejere altså at tage sagen videre til næste instans, som er Overtaksationskommissionen. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

De resterende kan dog ikke slippe sagen, da Aarhus Kommune også har valgt at gå til Overtaksationskommissionen.

Chefjurist i Landbrug & Fødevarer, Charlotte Bigum Lynæs, peger på, at der i Taksationskommissionen blev afgivet dissens. Et medlem ønskede, at erstatningen skulle være på 10,5 kr. pr. kvm. Landbrug & Fødevarer har beregnet tabet til mellem 13 og 15,5 kr. pr. kvm.

- Vi har tiltro til, at Overtaksationskommissionen vil gå meget grundigt til værks for at udmåle erstatningerne. I den forbindelse skal områdets forpagtningsafgifter blandt andet belyses yderligere for at vise, hvad man kan forvente at opnå for arealet omfattet af forbuddet mod konventionel drift, siger Charlotte Bigum Lynæs.

Læs også