bannerPos

Du kan stadig lave testamenter

25-03-2020 13:13

Selv om lang række offentlige instanser er helt eller delvist lukket ned for offentlig adgang, så kan du stadig lave testamenter, oplyser Patriotisk Selskab i sit nyhedsbrev.

For selv om de danske domstole er lukket ned, har de etableret et nødberedskab, som gør, at du kan oprette et såkaldt »vidnetestamente«.

- Dette kræver, at to vidner skal være til stede, når du underskriver testamentet. Herefter skal vidnerne skrive under på, at de har set dig underskrive testamentet, og at du fornuftsmæssigt er i stand til at oprette det. Vidnerne må ikke være arveberettigede, og de skal være fyldt 18 år, skriver Patriotisk Selskab.

Det originale vidnetestamente opbevares et sikkert sted, hvor det vil blive fundet ved din død.

Du kan dog ikke oprette et såkaldt notartestamente for tiden. Et notartestamente skal nemlig underskrives og påtegnes hos notaren, hvorefter testamentet registreres på dit CPR-nummer. 

- Et vidnetestamente er lige så gyldigt som et notartestamente, men vi anbefaler dog, at du, når coronakrisen er overstået, og notarkontoret atter er åbent, får påtegnet dit testamente hos notaren. Så kan du være helt sikker på, at testamentet kommer frem, den dag du ikke er her længere.

 

Nu åbner ordning for fyringstruede lønmodtagere

Onsdag åbnede lønkompensationsordningen, så virksomheder kan få støtte til at hjemsende medarbejdere i stedet for at fyre dem under corona-krisen.

Erhvervsstyrelsen modtager derfor nu ansøgninger til ordningen, som regeringen har lanceret.

Kompensationsordningen vil gælde fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020. 

I ordningen kan virksomhedens samlede lønudgifter til funktionærer kompenseres med 75  procent, dog maksimalt 23.000 kroner pr. måned pr. fuldtidsansat.
For ikke-funktionærer er kompensationen 90 procent, dog maksimalt 26.000 kroner pr. måned pr. fuldtidsansat.

Medarbejdere behøver ikke være fuldtidsansatte, for at virksomheden kan søge om kompensation.

Ordningen gælder for alle private virksomheder, der lever op til en række kriterier.
På virksomhedsguiden.dk er der link til ansøgningsblanketten.

 

Åbning af fastforrentet 2 procent-lån 

Mandag genåbnede 2 procent-lånet, der har fået flere til at ringe til deres pengeinstitut for at få beregninger på en opkonvering af det fastforrentede lån, lyder det fra Totalkredit i en kommentar.

Ved for eksempel at lave en lodret opkonvertering fra et lån med en fast rente på 0,5 procent vil man kunne skære en pæn bid af restgælden.  

 

Tysk selskab køber dansk landbrugsjord 

Med ni handler er tyske Munich Re godt i gang med at købe mange hektar op i Danmark, skriver AgriWatch med Landbrugsavisen som kilde. 

- Gennem selskaberne Danske Demetra og IWC har tyske Munich Re købt omkring 2.200 hektar landbrugsjord i Danmark.

- Ifølge virksomhedsrådgiver Heinrich Lüllau fra Landbosyd har tyskerne fået øje på Danmark på grund af lavere jordpriser og en anden beskatning. Ligesom flere landbrugsmæglere har fortalt, at det udelukkende er jord, som har tyskernes interesse, skriver AgriWatch.

 

Ledigheden stiger i uset tempo

Antallet af ledige personer stiger i disse dage med et hidtil uset tempo. De seneste 15 dage er der 27.500 flere personer end normalt, der har ansøgt om dagpenge, når man sammenligner de samme 15 dage med gennemsnittet siden 2015, oplyser Nykredit i en kommentar. 

- Det svarer til en stigning i ledigheden på 1 procent af arbejdsstyrken, hvis man antager, at der er tale om fuldtidsledige personer for alle nyregistrerede ledige. Til sammenligning steg ledigheden med godt 3,5 procent på cirka halvandet år under finanskrisen. I alt er der registreret knap 43.000 nyregistrerede ledige, når man tæller den tilgang, der normalt er, med. 

Stigningen i ledigheden er en konsekvens af den omfattende nedlukning af dansk økonomi i forsøget på at inddæmme corona.

Mindst 10 år fra laboratoriefremstillet mælk

Meget tyder på, at der er et stort marked for mælk produceret uden køer. Der går dog mindst 10 år, før det kan laves, vurderer seniorforsker.

Naturlighed eller laboratoriekød?

Flere firmaer er allerede i stand til at fremstille kød i et laboratorium. Succesen kommer dog i høj grad til at afhænge af, hvilken historie forbrugerne vil have, og om man kan finde en erstatning for det kalveserum, der i dag er nødvendig for at lave kunstigt kød.

Mulighed for tilskud til slagtesvinestalde

Har du byggeplaner, kan du få tilskud til nye slagtesvinestalde i 2020. Der er afsat 85 mio. kroner til modernisering af nye stalde, og ifølge Seges Svineproduktion, så rækker puljen til etablering af op til 90.000 stipladser.

Tjener ekstra penge på løntørring med to mobiltørrerier

Landmand fra Langeland reddede 160 hektar hvede i en våd høst med et Turbodan-mobiltørreri, som tørrede kornet ned fra 30 procent vand. Senere har han anskaffet et tørreri mere af samme type.

Maskinstationerne kører for fuld kraft på trods af coronavirus

Der er nogle brancher, hvor arbejdet fortsætter stort set som normalt trods coronavirus. På maskinstationerne oplever de ikke at være bremset - tværtimod. Arbejdsopgaverne er mange, og der bliver arbejdet hårdt.

- Vores medarbejdere er heldigvis virkelig gået til den

Til trods for aflysninger af en lang række kurser og arrangementer, så kører rådgivningen på Sjælland videre så normalt som muligt også i de næste måneder, siger Torben Hansen, formand for VKST og Gefion.

Sådan får du solceller på marken

Der er rift om de arealer, som kommunerne udpeger til solcelleanlæg. Men der er flere måder at få sit projekt frem i køen, vurderer solcelle-rådgiver.
Side 1 af 1814 (36276 artikler)Prev1234567181218131814Next