Dyrlæge vil ikke bøje sig for Fødevarestyrelsen: Død er ikke lig sygdom

En dyrlæge der er markedsføringsansvarlig for firmaet Huvepharma, som fik en bøde af Fødevarestyrelsen på Nutrifair, er meget uenig med styrelsen i dens fortolkning af foderanprisningsreglerne, og han har ikke tænkt sig at give efter for styrelsens vurdering.

- Fødevarestyrelsen overtolker, når de mener, at vi ikke må beskrive det, der er videnskabelige fakta og inden for rammen af foderstoflovgivningen, siger dyrlæge Leif Meedom, der er markedsføringsansvarlig for firmaet Huvepharma. - Hvordan forholder styrelsen sig til anprisning af produkter, der fremmer eller beskytter de fysiologiske processer i dyret, som er tilladt ifølge foderstofforordningens artikel 13,2. Det er blot et af flere centrale spørgsmål, som avisen har bedt chefen for Fødevarestyrelsens rejsehold, Michael Rosenmark om at besvare, men som stadig er ubesvarede. Foto: Norddahl & Co

- Dødelighed er ikke synonym for sygdom, og i det her konkrete tilfælde er dødelighed i hvert fald ikke en konsekvens af sygdom. Derfor er jeg uenig i Fødevarestyrelsens konklusioner i den kontrol, som de har udført på vores markedsføringsmateriale.

Sådan lyder det fra dyrlæge Leif Meedom.

Han er markedsføringsansvarlig for firmaet Huvepharma, der var et af de firmaer på NutriFair, der fik besøg af Fødevarestyrelsen, og som har fået varslet en bøde.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også