Ønsker flere planter på menukortet

"Planterne kommer - lige fra din baghave" var sloganet, da Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Økologisk Landsforening bød velkommen til en dag med fokus på lokale grøntsager, økologi og samarbejdet mellem producent og storkøkkener.

Peter Mejnertsen, direktør hos Mejnerts Mølle, og Tove Færch, opskriftschef hos Karolines Køkken, var enige om, at det skal gøres endnu lettere for den almindelige dansker at få flere grøntsager ind i hverdagsmaden. Peter Mejnertsen, afdelingschef for økologi-afdelingen i Velas, fortalte om visionen om et grønt sammenhold på Fyn, hvor Velas vil tilbyde at facilitere et sekretariat. Camilla Varmning Nielsen fra Fyens Økologi samler bestilling og levering for cirka 50 økologiske producenter.

Knap 150 interesserede var mødt op, da Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Økologisk Landsforening tirsdag afholdt plantefestival på Gl. Avernæs i det sydvestfynske. Formålet var at føre økologiske producenter sammen med kantiner og køkkener for at sikre flere danske planter på menukortet.

- Fire ud af ti vil gerne have mere grønt i deres madlavning, lød det fra Tove Færch, der er opskriftschef hos Karolines Køkken.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også