Føtex og Økologisk Landsforening donerer blomsterfrø

Føtex vil nu donere blomsterfrø til 250 danske økologiske landmænd, der skal sikre mere mad til bierne. Det sker i samarbejde med Økologisk Landsforening, oplyser fagmediet Økologisk.

Grunden til det nye samarbejde ligger i, at der i de seneste år er sket en tilbagegang i antallet af de vilde bestøvere i Danmark, især blandt bierne. 

Føtex donerer millioner af blomsterfrø, som Økologisk Landsforening uddeler til landmændene. På den måde kan hver landmand så 1000 kvadratmeter blomsterstriber på egen jord. Det giver samlet omkring en kvart million kvadratmeter blomster, der bliver til ny føde for bier og andre bestøvere. Initiativet skal styrke bierne og i sidste ende også forsyningssikkerheden af mange fødevarer, fortæller Karin Helene Sommer, marketingschef i Føtex.  

- Hvis vi mister bierne, mister vi mange af de dagligvarer, vi kender. Det gælder ikke kun honning, men også sunde fødevarer som frugt, bær, visse grøntsager, nødder og frø. Uden bierne kan de mange fødevarer ikke gro, og det kan i sidste ende true vores forsyningssikkerhed. Derfor er det helt naturligt for os at donere blomsterfrø i samarbejde med Økologisk Landsforening, så vi kan give bierne de bedste levevilkår, fortæller Karin Helene Sommer til Økologisk.

Læs også