Økologi skal på skoleskemaet på landbrugssskole

I samarbejde med Økologisk Landsforening forbereder Nordjyllands Landbrugsskole et undervisningsforløb i økologi.

På den anden side af sommerferien får de studerende på Nordjyllands Landbrugsskole mulighed for at øge den økologiske del af deres uddannelse, takket være et nyt undervisningsforløb, som skolen i samarbejde med Økologisk Landsforening er i fuld gang med at sætte i søen. Det skriver Fagmediet Økologisk

Initiatiget indebærer, at de studerende på 1. hovedforløb kan tage valgfag i økologi, fortæller Natasja Rosendahl, der er underviser i økologisk kvægproduktion og blandt andet også er forløbskoordinator på hovedforløbene. Det er helt bevidst, at skolen har valgt at tilbyde valgfaget.

- På dette tidspunkt er de studerende i stand til at vurdere de økonomiske muligheder i en økologisk landbrugsproduktion, og den kendsgerning, at efterspørgslen på økologiske fødevarer vokser, kan overbevise mange studerende, som måske er skeptiske over for økologi, om, at den økologiske produktion leverer dét, som forbrugerne efterspørger. Og de studerende ved, at de skal producere de fødevarer, forbrugerne efterspørger, siger Natasja Rosendahl.

Der er 200 årselever på Nordjyllands Landbrugsskole. 
 

Læs også

Ny rapport: Produktudvikling skal sikre fortsat økologisk vækst
Undersøgelse: Økologi er danskernes bæredygtige fødevarevalg
Kritiserer regeringens fokus på både økologi og klima
Økologisk Landsforening: - Høj øko-import er ikke bekymrende
Hvilken betydning har øko-udsættelsen for dig?
Økologerne er gode til at følge reglerne