bannerPos

Økologi skal på skoleskemaet på landbrugssskole

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
10-07-2020 09:39
I samarbejde med Økologisk Landsforening forbereder Nordjyllands Landbrugsskole et undervisningsforløb i økologi.

På den anden side af sommerferien får de studerende på Nordjyllands Landbrugsskole mulighed for at øge den økologiske del af deres uddannelse, takket være et nyt undervisningsforløb, som skolen i samarbejde med Økologisk Landsforening er i fuld gang med at sætte i søen. Det skriver Fagmediet Økologisk

Initiatiget indebærer, at de studerende på 1. hovedforløb kan tage valgfag i økologi, fortæller Natasja Rosendahl, der er underviser i økologisk kvægproduktion og blandt andet også er forløbskoordinator på hovedforløbene. Det er helt bevidst, at skolen har valgt at tilbyde valgfaget.

- På dette tidspunkt er de studerende i stand til at vurdere de økonomiske muligheder i en økologisk landbrugsproduktion, og den kendsgerning, at efterspørgslen på økologiske fødevarer vokser, kan overbevise mange studerende, som måske er skeptiske over for økologi, om, at den økologiske produktion leverer dét, som forbrugerne efterspørger. Og de studerende ved, at de skal producere de fødevarer, forbrugerne efterspørger, siger Natasja Rosendahl.

Der er 200 årselever på Nordjyllands Landbrugsskole. 
 

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.

Underskud af sukker

Prisen for sukker går op for tiden. Det skyldes først og fremmest en underskudsproduktion af sukker, set i forhold til den aktuelle efterspørgsel. Det begynder således efterhånden at lysne for producenter af sukkerroer, der ser ud til at få mere i pris for deres produktion end det var situationen tidligere på året.

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.
Side 1 af 1892 (37821 artikler)Prev1234567189018911892Next