Økologisalget er fordoblet på seks år

Der er udsigt til, at de danske forbrugere næste år vil købe økologiske varer for op mod 20 milliarder. Dermed vil det økologiske forbrug være mere end fordoblet på de sidste seks år.

I dag køber stort set alle danskere økologiske varer i løbet af et år, og hele 52 procent af danskerne køber økologiske varer hver eneste uge. Økologien er blevet hvermandseje, siger Henrik Hindborg, der er markedschef for detail i Økologisk Landsforening.

I 2020 vil danskerne købe økologiske varer for mellem 19 og 20 milliarder kroner svarende til 3.400 kroner i gennemsnit pr. dansker. Det er væsentlig mere end en fordobling i forhold til 2014, hvor der blev solgt økologiske varer for otte mia. kr. økologisk - 1.400 kroner pr. dansker,  vurderer Økologisk Landsforening.

Kampagner

Den store stigning i salget af økologiske varer skyldes ikke mindst, at Coop Danmark i efteråret 2014 satte en ambitiøs målsætning om at fordoble økologien i Danmark frem til 2020. Kampagner som ”Sammen om mere Økologi” og ”Vi vil gøre økologi til hvermandseje” arbejdede aktivt på at gøre danske forbrugere mere bevidste om økologiske varer.

Onsdag aften blev Coop Danmark således præmieret med Organic Retailer of The Year på messen Nordic Organic Food Fair i Malmø, hvor Danmark desuden var udnævnt til årets land på grund af vores verdensmesterskab i økologi.

Læs også