Salling Group fjerner »klimamælk« fra hylderne

Flere eksperter mener, at det kan vildlede forbrugerne, når Naturmælk markedsfører minimælk fra et CO2-neutralt landbrug, og det får nu Salling Group til at stoppe salget, skriver Okologisk.nu.

Naturmælks »klimamælk« fra landbruget Kroghsminde fik kun få dage i køledisken, før eksperter såede så meget tvivl om, hvordan man kan markedsføre mælken uden at vildlede forbrugerne, at Salling Group har valgt at stoppe salget, skriver mediet okologisk.nu.

Mælken kommer ifølge Naturmælk fra et CO2-neutralt landbrug, og både den grønne tænketank Concito og Salling Group vurderer, at forbrugerne nemt kan misforstå budskabet og fejlagtigt tro, at mælken dermed er et klimaneutralt produkt.

Flere eksperter mener, at anprisningen af den nye minimælk fra Naturmælk kan vildlede forbrugerne til at tro, at mælken er klimaneutral.

- Der bliver tale om dobbelt bogføring, idet den kunde, der køber den grønne strøm, også vil trække den fra i sit klimaregnskab, siger programleder Michael Minter fra Concito til okologisk.nu.

Jens Krogh bag Naturmælk, som bruger strøm fra egen vindmølle og har et biogasanlæg, er ærgerlig og karakteriserer noget af kritikken som en strid om ord.

Hvis man læser, hvad mejeriet skriver, mener han ikke, at budskabet er til at misforstå, men han erkender samtidig, at der nok var ting, som mejeriet kunne have gjort anderledes i forbindelse med lanceringen.

- Vi henviser mange steder til selve beregningen, som ligger på vores hjemmeside. Heraf fremgår det tydeligt, at det ikke er mælken men hele bedriften, som er klimaneutral, siger Jens Krogh.

aldo

Læs også