Rådgiver: Vigtigt at skabe et godt forhold til sin bankmand

Hvis du vil have bedre betingelser i banken, kræver det frem for alt, at du har et godt forhold til din bankrådgiver, og at du har gjort dig fortjent til tilliden gennem overholdte aftaler og betalte regninger, lyder det fra en rådgiver.

Hvis man går og drømmer om lavere bidragssatser, bedre lånevilkår og en generelt mere fleksibel bankforbindelse, så kræver det mere end bare gentagne regnskaber med millionoverskud.

Sådan lyder meldingen fra Jesper Høgsted, virksomhedsrådgiver i Velas, der selv har en baggrund fra finanssektoren.

Jesper Høgsted mener, at bedre betingelser i banken frem for alt kræver, at landmanden har et godt forhold til sin bankrådgiver, og at han som kunde har gjort sig fortjent til tilliden gennem overholdte aftaler og betalte regninger.

- Det er helt naturligt, at man som låntager gerne vil have så fordelagtige betingelser i banken som muligt. Nogle landmænd tror, at det kræver store millionresultater, og at det automatisk giver en bedre rating.

- Men det er ikke så sort og hvidt, for en rating er meget andet end bare tal i et regnskab – faktisk ser vi ofte, at det gode forhold til bankrådgiveren gør det nemmere at forhandle sig til bedre priser i banken end flotte regnskaber alene, siger Jesper Høgsted, der rådgiver landmænd om finansiering til bankforhold, m.v.

Overhold aftalerne

Som nævnt har det også stor betydning, at landmanden afdrager til tiden, og at han overholder sine aftaler.

- Det betyder eksempelvis, at man ikke leaser en ny traktor uden at fortælle banken det, hvis de i første omgang ikke har villet finansiere et køb. Vi ser af og til, at nogle går enegang og eksempelvis leaser en ny maskine udenom banken. Det er ikke noget, der fordrer et godt samarbejde og en tillid parterne imellem. Det skal man for alt i verden undgå, siger Jesper Høgsted.

Han peger på, at det er en god idé løbende at gøre sin bankrådgiver opmærksom på, hvad der går godt, og hvor der er potentiale for forbedringer.

- Det kan eksempelvis være en rigtig god idé at sende fem linjer til sin bankmand en gang om måneden for at fortælle, hvad der gik godt, og hvad der kiksede. Det viser åbenhed, og det viser, at man er klar over, hvor man kan forbedre produktionen. Det er blandt andet sådanne ting, der gør, at man kan forhandle sig til bedre betingelser.

Effektivitet hjælper

Når det kommer til selve regnskabet, vægter banken effektivisering og en toptunet produktion højt. Det er her, man som landmand kan illustrere sine evner i produktionen og vise, at man er fremtidens landmand, mener Jesper Høgsted.

Det betyder ifølge rådgiveren, at man godt kan komme i banken med et plus på to millioner kroner på bundlinjen, men hvis resultatet udelukkende skyldes prisstigninger, er det ikke i bankrådgiverens øjne tilfredsstillende.

I stedet skal der en varig gevinst til i form af effektiviseringsgevinster.

- Hvis man ikke formår at udvikle sig, risikerer man at blive overhalet indenom af andre landmænd. Dermed glider man lige så stille bagerst i rækken og risikerer, at ens rating bliver forværret. Bankerne justerer ligeledes kravene løbende, efterhånden som effektiviteten stiger, og derfor skal effektiviteten være det helt store fokusområde, lyder det fra Jesper Høgsted.

Virksomhedsrådgiver Jesper Høgsted ser ofte, at et godt forhold til bankrådgiveren gør det nemmere at forhandle sig til bedre priser i banken end flotte regnskaber alene.

Læs også

Landmandspar med 490 køer i generationsskifte: Følelserne er det vigtigste
LandboNord: Skattesager bør genovervejes
Dine data fra malkestalden er en værdifuld handelsvare
Nu kan der klages over gamle ejendomsvurderinger
Økonomisk succes er lig med konsolideringsevne
Forpagters konkurs kan koste dyrt