Arlas første grønne obligationer gav et udbytte på 1,1 milliarder kroner

Interessen var stor, da Arla udstedte sine første grønne obligationer fredag i sidste uge. Efter overtegning på 3 milliarder kroner blev udbyttet på 1,1 milliarder kroner, som skal investeres i grøn omstilling.

Arla har udstedt sine første grønne obligationer, der skal være med til at finansiere den grønne omstilling på vejen mod en klimavenlig fremtid.  

Udbyttet blev på 1,1 milliarder kroner efter en overtegning på 3 milliarder kroner, oplyser andelsselskabet.  

Pengene skal nu gå til grønne investeringer i selskabet – for eksempel effektiv brug af biogas, vandbehandling og genanvendelse, energioptimering på Arlas 60 produktionsanlæg samt klimatjek på andelshavernes gårde.  

- Grønne obligationer understøtter vores grønne tankegang og er endnu et skridt i retning af en klimaneutral fremtid. Som en af verdens største mejerivirksomheder skylder vi både forbrugerne og klimaet at tage ansvar og gøre alt, hvad vi kan. Vi arbejder i hele andelsselskabet hårdt på at reducere udledningen af drivhusgasser på tværs af hele værdikæden – fra jord til bord – og tager alle de skridt, vi overhovedet kan, for at opnå en grøn fremtid, siger finansdirektør i Arla, Torben Dahl Nyholm, og tilføjer, at beslutningen om at udstede grønne obligationer er en integreret del af Arlas finansieringsstrategi.  

Brugte svensk marked

Arla valgte at udstede en variabelt forrentet grøn obligation på det svenske obligationsmarked til en kreditmarginal på 0,68 procent.

- Sverige har et stort marked for erhvervsobligationer, og da Arla samtidig er et kendt navn i Sverige, er det attraktivt for Arla at benytte dette marked, forklarer Torben Dahl Nyholm.  

De primære investorer i obligationen er formueforvaltere, banker samt pensions- og forsikringsselskaber fra de nordiske lande.

Arla har et videnskabeligt baseret klimamål om at reducere sin CO2e-udledning med 30 procent i 2030 og har samtidig en målsætning om at blive klimaneutral i 2050.

Noteret på irsk børs

Nordea har fungeret som solorådgiver for Arlas bæredygtighedsstruktur, og Nordea og SEB har fungeret som Joint Lead Managers i forbindelse med transaktionen.   

EMTN-obligationsprogrammet (Euro Medium Term Note) med en maksimal værdi på 750 millioner Euro er registreret på den irske fondsbørs Euronext Dublin, hvor også Arlas grønne obligationer er noteret.  

  

  

  

Læs også