bannerPos

App kan nu også hjælpe med at overholde overenskomsten

Med appen FarmBackup Task kan landmanden nu få vished om, at de gældende overenskomstregler følges, fortæller de to stiftere af appen, Anders Knudsen (tv) og Søren Knudsen (th). Det eneste brugeren skal gøre, er at skrive arbejdstiden ind for hver dag.
25-07-2019 06:00

Appen FarmBackup Task indeholder nu også lønregler, så medarbejdere kan få udbetalt løn uden fejl.

Nu arbejdes der døgnet rundt for at få høsten i hus. Samtidig skal man som arbejdsgiver også holde styr på, at den enkelte medarbejder får den korrekte løn i overensstemmelse med den gældende overenskomst. Og det kan være forvirrende og tidskrævende at holde styr på de forskellige overenskomstregler på sine medarbejdere.

Det vil to stiftere af appen FarmBackup Task nu lave om på. Landmanden skal kun godkende det samlede antal timer, og så leverer FarmBackup Task et komplet overblik, der viser fordelingen af normaltimer, overarbejde, timetillæg, dagstillæg, fravær, osv.

- Vi har ofte landmænd og maskinstationer i røret, der udtrykker frustration over, hvor bøvlet det er at følge de lovpligtige overenskomster. Deres frustration går på, at de modvilligt risikerer at lave fejl ved lønudbetaling, hvilket i værste fald kan koste dem en konflikt med fagforeningen. Derfor har vi nu lavet et system, så man ikke længere skal frygte for fejl og mangler, når man udbetaler løn til sine medarbejdere, fortæller medstifter af FarmBackup, Anders Knudsen.

 

Nu med lønregler

FarmBackup Task blev lanceret sidste år som en hjælpende hånd til at holde styr på bedriftens arbejdssedler digitalt. Nu bliver appen udvidet til at indeholde »lønregler«, så administrator kan holde styr på sin medarbejders løn og følge de pågældende overenskomster.

For eksempel er overenskomsten for en »staldmedarbejder« meget anderledes fra en »elevs« overenskomst. I stedet for tidligere at skulle huske samtlige overenskomstregler giver Task nu det samlede overblik over alle overenskomsterne på bedriften, så landmanden blot skal oprette en overenskomst for hver af de forskellige medarbejdergrupper, der opererer på bedriften.

Hos rådgivningsvirksomheden VKST glæder man sig til at se det nye tiltag hos FarmBackup Task. Revisionsassistent hos VKST Gitte Jensen ordner omkring 100 lønsedler om måneden for kunder.

- Det vil være en stor hjælp at få en app, der kan holde styr på lønreglerne. For alt andet lige, når mennesker skal taste løn, kan der ske fejl. Man kan komme til at taste forkert eller glemme noget. Des færre hænder lønnen skal gå igennem, des bedre. Hvis vi får det ind via en app, eliminerer vi nogle af de fejl, der opstår nu, fortæller Gitte Jensen og fortæller, at er der først fejl i lønnen, er det bøvlet at få rettet op på.

- En fejl skal rettes op mange forskellige steder, og det er tidskrævende og kræver yderligere arbejde, som arbejdsgiveren vil blive sparet, hvis en app fjerner muligheden for at lave de fejl.

 

Nemt

Omvendt vil der med en velfungerende app være landmænd, der bare skal trykke på en knap og sende lønnen til revisionsassistenten, fordi medarbejderne løbende har tastet deres timer ind, og appen klarer udregningen, lyder det fra Gitte Jensen.

FarmBackup Task bruges p.t. af landmænd og maskinstationer i Danmark, Norge og Sverige.

 

Åbent hus landet over

I denne weekend og de kommende weekender afholdes en række åbent-hus-arrangementer hos din lokale maskinhandler.

- Vi afventer politiets undersøgelse

Vi afventer politiets undersøgelse, siger Kim Heiselberg i kølvandet på en artikel i Avisen Danmark, hvor en blodprøve i en besætning under det såkaldte røde kontrolsystem (det vil sige en avls- eller opformeringsbesætning) skulle have været testet for PRRS, men hvor analysen angiveligt blev aflyst af en ledende medarbejder i Seges.

Minister vil styrke kontrol af dyrlæger

Et eksportcertifikat underskrevet af de danske myndigheder skal være uangribeligt. Derfor vil Fødevarestyrelsen nu styrke kontrollen med besætningsdyrlægerne efter et tilfælde, hvor anmeldepligten af husdyrsygdomme muligvis er blevet tilsidesat. Det konkrete forhold er anmeldt til politiet.

Femte år i træk med BNP-vækst på over 2 procent

Den danske økonomi er i topform, men corona-virusudbruddet kan give en vækstpause, vurderer Nykredit.

Dambruger sælger nu sit livsværk

Hellevad Mølles Dambrug i Sønderjylland er sat til salg. For det unge par, der vil arbejde med dyr og fødevareproduktion, er det et billigt alternativ til et landbrug. Positivt dækningsbidrag fra dag ét.

Årets Gartner 2020

Årets Gartner er kåret og det blev Lotte og Henrik Christensen, der er anden generation på Gunnar Christensens Planteskole, som blev grundlagt i 1962.

Stor forskel på tysk og dansk vedligeholdelse af vandløb

Et dronefoto af to nabomarker – en dansk og en tysk – gør det tydeligt, at der er forskel på afvandingsmulighederne i de to lande.

Vær klar, hvis eksporten lukker midlertidigt

Specielt producenterne af 30 kilos grise til udlandet bør forholde sig til risikoen for en midlertidig nedlukning af eksporten, hvis Tyskland for afrikansk svinepest. Men gå ikke i panik, lød det fra formanden for svineproducenterne i VKST på årsmøde.
Side 1 af 1782 (35623 artikler)Prev1234567178017811782Next