bannerPos

Arla hæver mælkeprisen i oktober

EU’s mælkeproduktion fortsætter sin nye tendens til stærk årlig vækst, lyder det i Arlas markedskommentar. Arkivfoto
23-09-2020 13:07

Arlas aconto-pris for konventionel og økologisk mælk stiger med 3,7 øre pr. kg fra 1. oktober.

Arlas aconto-pris for konventionel mælk vil stige med 3,7 øre pr. kg fra 1. oktober. Derfor vil Arlas aconto-pris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for både Arlagården Plus og Klimatjek, være 246,6 øre pr. kg. 

Det oplyser Arla i en pressemeddelelse.

Arlas aconto-pris for økologisk mælk vil ligeledes stige med 3,7 øre pr. kg fra 1. oktober. Derfor vil Arlas aconto-pris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for både Arlagården Plus og Klimatjek, være 307,2 øre pr. kg.

Arla skriver, at markedspriserne for råvarer har været relativt stabile hen over de seneste måneder, og at den nylige positive stemning på GDT-auktionen snarere skal ses som et udtryk for, at kontraktpriserne for næste år er steget til aktuelle markedspriser end en generel positiv markedsudvikling. Stigningen i Arlas mælkepriser skyldes generelle forretningsresultater.

Markedsoversigt

EU’s mælkeproduktion fortsætter ifølge Arla sin nye tendens til stærk årlig vækst, og produktionen i juli var 1,9 procent højere end forrige år.

Dette mønster viste sig på tværs af alle større producerende lande, hvor mængden for juli steg markant i forhold til forrige år; USA oplevede en stigning på 1,5 procent, hvilket var højere end forventet, og New Zealand fik en god start på sæsonen med en vækst på 4,4 procent i forhold til juli sidste år. 

Priserne på gul ost har været uændrede med en svagt positiv tendens. Dette står i kontrast til prisen på mozzarella, som er blevet negativt påvirket af kombinationen af ny kapacitet, som igangsættes i Europa, og større lagre af ost i USA oparbejdet i den tidlige Covid-19-periode.  Dog giver mozzarella stadig et godt afkast, idet andre mozzarella-producenter skifter fra mælk til pulver, bemærker Arla.

Som nævnt viste GDT-auktionen en god efterspørgsel efter pulver i de seneste perioder, hvilket ifølge mejeriselskabet indikerer, at køberne stadig ønsker at sikre sig produktet på trods af frygt for store lagre i Kina og Indien.  Priserne på sødmælkspulver i Europa har været gode, da tilgængeligheden er begrænset på grund af høje priser på fløde. 

Skummer fløden

Smørmarkedet i Europa har været trægt i de seneste måneder, hvor man har set den største aktivitet inden for fløde. Dette var et resultat af det varme vejr i august, som reducerede mælkeproduktionen, men øgede efterspørgslen efter friskvarer. På trods af, at temperaturen er faldet, og mælkeproduktionen er på vej op igen, forbliver priserne på fløde høje. 

Arla skriver videre, at den relative robusthed i eurozonen i lyset af den økonomiske påvirkning som følge af Covid-19, der blev understøttet af nogle tidlige tendenser, som viste en positiv prognose, medførte, at investorer fik tiltro til euroen, så den bibeholdt sin aktuelle stærke position.  

Den amerikanske dollar fortsætter med at være negativt påvirket af den øgede risikovillighed til andre investeringer på markedet, selvom enhver ændring i reaktionerne som følge af en anden Covid-19-bølge eller prognoser om tilbageslag for økonomien stadig kan ændre stemningen. Storbritanniens tydelige hensigt om at undsige Brexit-udtrædelsesaftalen medførte et markant fald i tilliden til det britiske pund, hvilket resulterede i et brat fald i valutaens værdi over for andre valutaer.  

hka

Mit forslag til ny landbrugsstøtte står eller falder i denne uge

Landmænd skal ikke straffes økonomisk for at gøre en indsats for miljøet, klimaet eller biodiversiteten, skriver Asger Christensen (S), mens arbejdet i EU med ny landbrugsreform nærmer sig sin afslutning.

Mindre forpagtning til landbruget fremover

En række ministre går nu sammen om i fællesskab at styrke biodiversiteten og hjælpe naturen. I forbindelse vil landbruget også blive inkluderet, hvis det står til Forsvarsminister Trine Bramsen (S) Hun vil nemlig forsøge at få Forsvaret til at forpagte færre af sine naturarealer til landbruget.

Flere lyspunkter, men lidt for meget Shockumentary

Filmen »Kiss the ground« får 3 ud af 5 stjerner for at behandle noget så usexet som jord, men de faglige budskaber skal I kære læsere/Netflix-seere tage med et stort gran salt.

Planteformand vil have frøavlere undtaget kommende ammoniakkrav

Fagligheden fordufter fuldstændig, hvis regeringen for at mindske ammoniakudledningen yderligere vælger at indføre forbud mod udbringning af husdyrgødning efter 1. september på frøgræs, mener L&F’s planteformand, Torben Hansen.

God høstfremgang i USA - men høstpresset udebliver

Det går langt bedre end forventet med hensyn til at høste majs i USA. Høsten med sojabønner går også ud over stepperne. Men det normale høstpres på afgrødepriserne er alligevel udeblevet i år. Forklaringen på at høstpresset i år er udeblevet, skal vi finde i en eksplosiv kinesisk efterspørgsel efter blandt andet amerikansk majs og amerikanske sojabønner.
Side 1 af 1950 (38997 artikler)Prev1234567194819491950Next