Landbrugscenter bliver del af nyt kompetencehus

Danske Bank Landbrugscenter Sydjylland har samlet sine kompetencer i Kolding – og er nu en del af bankens samlede sydjyske afdeling

Tidligere lå bankens landbrugscentre i Vojens og Vejle, men er nu flyttet under ét tag i en ny bygning på Åpark i Koldings nye finanscentrum.
Efter flere års byggeri står Danske Banks domicil i Koldings nye centrale bydel – Design City Kolding – nu færdigt. Her har banken samlet alle sine kompetencer for at skabe et endnu bedre fagligt miljø og samarbejde på tværs, der skal komme kunderne til gode. Det gælder også landbrugskunderne. 
-  Vi glæder os til at byde vores kunder indenfor i et mere tidssvarende og åbent hus. Når det er sagt, så holder vi fortsat de fleste møder ude hos vores kunder. Det er selvfølgelig helt op til kunderne, hvor de foretrækker at mødes med os, siger Jørgen Lauritsen, landbrugskundedirektør for Danske Bank Landbrugscenter Sydjylland.
Jørgen Lauritsen har været chef for Danske Banks landbrugscenter i Vojens siden oprettelsen i 2003 og blev i oktober 2013 også chef for landbrugscenteret i Vejle.
Jørgen Lauritsen fortsætter i Kolding sit parløb med Jørn Lydiksen, der souschef i Landbrugscenter Sydjylland og samtidig landbrugskundedirektør for Realkredit Danmark, hvilket betyder, at han tager sig af realkreditdelen i samtlige af Danske Banks landbrugscentre i Danmark.
 

Alle specialister på ét sted

Den nye bygning bliver arbejdsplads for over 200 medarbejdere, der rådgiver om alt indenfor både privatøkonomi, leasing, erhverv, bolig, pension, forsikring, landbrug og investering. I alt sidder der 15 medarbejdere fra bankens landbrugscentre i Vojens og Vejle. Også Nordania, Danica og home er en del af det nye hus. 
- Vi har været glade for vores centre i Vojens og Vejle, men der er mange fordele ved at blive en del af et større hus. Her kan vi trække på kompetencerne for eksempel på erhvervsområdet, og i langt højere grad samarbejde om vores kunder, siger Jørgen Lauritsen. Han tilføjer:
-  Når vi sidder sammen, giver det langt bedre mulighed for at dele viden på tværs, sparre med hinanden og inspirere hinanden. Det skal komme vores landbrugskunder til gavn.
 

Oplagt placering

Det er KPC og arkitektfirmaet Arkitema, der sammen med Danske Bank har stået for designet og opførelsen af den nyopførte seks-etagers bygning, der ligger centralt i Koldings nye finanscentrum. Og netop en stærk placering har været afgørende.
- I Landbrugscentret dækker vi størstedelen af Syd- og Sønderjylland, der er et vigtigt område for os. Vi er glade for den centrale placering i Kolding, hvor vi ligger ved den mest markante indfaldsvej til centrum og med gode tilkørsels- og parkeringsforhold, siger Jørgen Lauritsen.
I den nye bygning er der i høj grad tænkt i store, fælles arealer, der giver mulighed for at invitere både kunder og borgere indenfor til mindre og større arrangementer.
- Hele tanken bag den nye bygning er at åbne endnu mere op mod kunderne og omverdenen i det hele taget - og gøre stedet mere levende og langt mindre formelt, slutter han.
 

Læs også