»Urejst mad« bliver den nye trend

Olav Ditlevsen fra Kragerup Gods nær Slagelse har taget det norske ord »urejst mad« til sig og bruger det flittigt. Blandt andet om sine kikærter, der for første år lanceres i danske butikker, og som er dyrket lige uden for godsets porte.

Sidste års kikærtehøst i poser. Udbyttet lød i 2020 på cirka et tons pr. hektar. I år håber Kragerup Gods på en fordobling til to tons pr. hektar.

Forvalter Olav Ditlevsen, Kragerup Gods, har netop lanceret de første økologiske kikærter fra godsets jorde og gjort sig gode erfaringer gennem flere års produktion.

Olav Ditlevsen og Kragerup Gods er et af de landbrug, der gerne vil producere flere nicheafgrøder, og som gennem flere år har afprøvet nye tiltag. I år er det første år, hvor de lancerer kikærter – høstet i 2020. Om kort tid forventer de at høste årets kikærte-produktion, og det gerne med et udbytte, der er fordoblet i forhold til sidste år.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også