Bidt af kål
På Birkemosegaard har familien Klausen dyrket kål og broccoli siden 2004. De leverer grønt til danske supermarkeder, og i deres egen gårdbutik kan man opleve et udvalg af både traditionelle kålsorter, såvel som mere eksotiske typer.

Høsten på Birkemosegaard ved Vemmelev foregår manuelt, her i en af hovedafgrøderne, broccoli. Broccolien kvalitetstestes ad flere omgange, før den ryger afsted med lastbil til supermarkedet. Fotos: Majbritt Christensen
- Min far, Klaus, har dyrket blomkål her siden 1974, da han blev ansat af »Ole Blomkål«, som ejede stedet dengang, fortæller Nicolai Klausen, der i dag driver Birkemosegaard ved Vemmelev på Vestsjælland sammen med forældrene, Klaus og Irene Klausen.
Klaus Klausen overtog Birkemosegaard i 2004, og familien driver i dag 95 hektar.
Hovedafgrøderne er blomkål og broccoli. Der er godt og vel 40 ansatte i sæsonen, hvoraf de
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her