bannerPos

En vej mellem økologi og konventionel dyrkning kan blive en realitet

Margrethe Askegaard tror på et marked for en pesticidfri konventionel planteavl.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
08-02-2019 10:00
Konventionel planteavl uden brug af pesticider anses af konsulent som en vej, der er værd at gå efter.

Ifølge Margrethe Askegaard, Ecoviden, er der store muligheder for, at en varer mellem økologisk og konventionel produktion kan blive en realitet.

- Det er især tre forhold, der gør, at jeg tror på en vej mellem økologi og konventionel dyrkning, siger Margrethe Askegaard og fremhæver, at konventionel planteproduktion er presset af negative historier, der knytter sig til brugen af pesticider.

- Forbrugerne husker de negative historier og k&

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next