Grise og køer kan deles om græsset
Hvis græsset sendes gennem et græsraffinaderi, fås både proteinpasta til én-mavede dyr og græspulp til drøvtyggerne. Køerne malker tilmed 10 procent bedre på græspulp end på græsensilage.

Skal græs og spildevand raffineres til avancerede produkter såsom råolie eller til proteinpasta i industrielle anlæg på Center for Cirkulær Bioøkonomi på Foulum, Institut for Agroøkologi. Foto: Bøje Østerlund
Der vendes op og ned på mange ting, når forskerne på Aarhus Universitet begynder at arbejde tværfagligt og søger at optimere udnyttelsen af biomassen fra marken.
Ib Johannsen fra Institut for Ingeniørvidenskab arbejder intenst sammen med biologer og agronomer på Center for Cirkulær Bioøkonomi på Foulum for at nyttiggøre tesen om at producere protein til én-mavede dyr, for eksempel grise, fra frisk græs.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her