bannerPos

Hjælp til selvhjælp på Sydhavsøerne: Fortsat sukkerproduktion er med til at holde jordpriser oppe

En oversigt over aktuelle jordpriser, der er identiske med priserne fra 2014, sådan som Finanstilsynet, så på dem. I forgrunden ses folketingsmedlem Marcus Knuth (V).

AF: HENRIK SIEBEN

JOURNALIST
18-12-2018 13:00
Dyrk roer – også i fremtiden, lød opfordringen ved MariboHileshög decembermøde. Det vil være med til at sikre, at jordpriserne på Lolland fortsat vil være de højeste i landet.

Vil der stadig være to sukkerfabrikker i Danmark? Og vil såvel fabrikken i Nakskov som i Nykøbing F også køre i 2020? Det var et par af de centrale spørgsmål, der blev stillet, da frøvirksomheden MariboHilleshög fredag eftermiddag afviklede det traditionelle decembermøde i Holeby på Lolland

På spørgsmålet om begge fabrikker vil være i drift næste år lød det klart fra chefkonsul

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next