bannerPos

Kulde og vandunderskud påvirker græsmarkerne

Snart får skårlæggere og finsnittere travlt med at få bjærget første slæt græs. En målsætning kunne mange steder være, at første slæt skal skårlægges omkring 20. maj. Arkivfoto

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
16-05-2019 11:11
Ifølge vestjysk rådgiver er der stor forskel på udviklingen af græsmarker alt efter, om de er placeret på høj eller lav jord, om de har været udsat for meget frost, og om de har fået en tilpas mængde vand.

Inden for den næste uge er det mange steder tid for det første slæt græs – i hvert fald hvis der er tale om blandinger med raj- og strandsvinglearter. Der er dog ifølge planterådgiver hos Sagro, Christina S. Jørgensen, stor forskel på græsmarker på høj og lav jord, samt hvor meget frostvejr markerne har været udsat for indtil nu.

- Marker på lavere jorde begyndte vækst senere end dem på de h

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Forlængelse af køresilo gav maksimalt straksfradrag

Landsskatteretten mente, at en forlængelse af to køresiloer var en bygningsbestanddel til stalden. Derfor kunne landmanden trække hele udgiften til forlængelsen fra som straksfradrag, skriver Seges på Landbrugsinfo.dk.

Svinenoteringen falder igen

Danish Crowns notering for slagtesvin falder igen. Noteringen for uge 23 står på 11,40 kroner, og dermed falder noteringen med 30 øre.

igus åbner digital innovations messen 2020

Mere end 100 motion plastics innovationer viser hvordan kunderne kan reducere omkostninger og forbedre deres teknologi

Opfrisk kursus i sprøjtebevis hurtigst muligt

Miljøstyrelsen har på grund af corona-krisen givet dispensation for de sprøjtecertifikater, der er udløbet efter 1. september 2019. Men dispensationen løber kun frem til den 31. december, så man bør hurtigst muligt få opdateret sit bevis, siger rådgiver.

Ny skadevolder får økologer til at så vårhvede i november

Bygfluens larve har de seneste år taget 30 procent af udbyttet i vårhvede. Derfor eksperimenterer økologer nu med at så vårhveden i november, hvilket ser ud til at give flere fordele i økologisk planteavl.

FirstFarms starter 2020 med millionoverskud

Landbrugskoncernen FirstFarms, der driver landbrug i Østeuropa, kom ud af første kvartal 2020 med et overskud før skat på 6,9 millioner kroner. Koncernen fastholder sine forventninger til hele året på trods af de usikre markedsvilkår.
Side 1 af 1848 (36948 artikler)Prev1234567184618471848Next