bannerPos

Kulde og vandunderskud påvirker græsmarkerne

Snart får skårlæggere og finsnittere travlt med at få bjærget første slæt græs. En målsætning kunne mange steder være, at første slæt skal skårlægges omkring 20. maj. Arkivfoto

Henriette Lemvig

Journalist (Planter)
16-05-2019 11:11
Ifølge vestjysk rådgiver er der stor forskel på udviklingen af græsmarker alt efter, om de er placeret på høj eller lav jord, om de har været udsat for meget frost, og om de har fået en tilpas mængde vand.

Inden for den næste uge er det mange steder tid for det første slæt græs – i hvert fald hvis der er tale om blandinger med raj- og strandsvinglearter. Der er dog ifølge planterådgiver hos Sagro, Christina S. Jørgensen, stor forskel på græsmarker på høj og lav jord, samt hvor meget frostvejr markerne har været udsat for indtil nu.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next