bannerPos

Rapport om Conservation Agriculture vækker begejstring og en smule kritik

- Ved at praktisere CA får vi betydelig øget biodiversitet, lagring af CO2 fra luften som livgivende organisk materiale i jorden, ingen jorderosion og fastholdelse af næringsstofferne til afgrøderne. Lidt overordnet sagt får vi en sund jord, der giver sunde afgrøder, konstaterer Henrik Terp.
04-11-2020 11:09

Der er stor tilfredshed med rapporten »Vidensyntese om Conservation Agriculture«, som Aarhus Universitet har afleveret til Landbrugsstyrelsen, lyder det fra Henrik Terp, formand for Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark. Dog er der en uenighed med hensyn til brugen af ukrudtsmidler.

Den længe ventede »Vidensyntese om Conservation Agriculture« (DCA-rapport 177) fra Aarhus Universitet er nu sluppet løs.  

- Heldigvis bekræfter den hele vejen igennem alt det, vi har sagt i årevis undtagen på et punkt, hvor vi ikke er helt enige, lyder det fra Henrik Terp, formand for Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK (FRDK).

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next