bannerPos

Planteavler: Vi går 2021 i møde tilfredse og forventningsfulde

Hvede sået efter hestebønner. - Spildbønnerne fryser meget nemt væk, og indtil vinter har de faktisk gjort lidt gavn, idet de når at fiksere lidt kvælstof. Og så er rådyrene helt vilde med at gå på disse marker, fortæller Torben Madsen med et smil.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
18-11-2020 12:11
2020 har givet knubs og vist grimme tænder på så mange andre måder, end lige i planteavlen. Hos Torben Madsen på Gymoes nær Haderslev er årets status, at det har været et rigtigt godt år mht. udbytter, og at kommende sæson er lagt godt fra land, med en god etablering i et godt såbed.

Hos Torben Madsen på Gymoes nær Haderslev har året rent planteavlsmæssigt vist sig fra den bedste side.

- Vi havde noget nær de bedste udbytter længe. I vårsæden vil jeg gå så langt som til at tale om en rekordhøst, og nu går vi så vinteren i møde med en vintersæd, der er kommet rigtigt godt fra start, siger han.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

OPEC-forhandlinger kan ramme olieprisen

Grundlaget for OPEC-landenes produktion fra januar 2021 lægges over de næste dage, vurderer chefstrateg i Nykredit.

Intelligente kameraer skal sikre GPS’er

På Smedshauge ved Lemvig er maskinhuset blevet udstyret med fire intelligente kameraer, der skal sikre mod ubudne gæster.

Wermelin vil rydde op i Miljøstyrelsen

En redegørelse om drikkevandsdispensationer fra Miljøstyrelsen udløser skarp kritik fra miljøminister Lea Wermelin. Styrelsen har i mange år forvaltet drikkevandsdispensationer i strid med EU-reglerne.

Ukendskab til loven fritager ikke statsministeren for ansvaret

Ukendskab til (grund)loven fritager selvfølgelig ikke regeringen og statsministeren for at bære ansvaret for en ordre, der eksekveres med militærets og politiets assistance.

Minivådområder giver signalforvirring

Enten er nitratkvælstof skadeligt eller også er det ikke. Begge dele kan ikke være sandt.

Generelt sprøjteforbud i BNBO vil kræve ny lovgivning

Mens der bliver forhandlet BNBO-aftaler, er det vigtigt, at det kommer frem, at regeringen lige nu mangler lovhjemmel til at gennemføre et generelt sprøjteforbud i BNBO, lyder det fra advokat Hans Sønderby, der repræsenterer Bæredygtigt Grundvandsbeskyttelse. Et eventuelt generelt forbud kan komme på tale fra 2023.

Mere hvede fra USA

De lukrative afregningspriser for hvede får amerikanske landmænd til at så mere hvede end normalt. Selvom udbuddet med hvede kan gå op i 2021, så følger efterspørgslen med, og derfor ser jeg det ikke som helt usandsynligt, at vi skal se hvedeprisen søge tilbage mod de topniveauer, der senest gjorde sig gældende tilbage i 2012.

Allerede nu ses angreb af havrerødsot

- Det er sjældent, at symptomerne viser sig så tidligt, siger Ghita Cordsen Nielsen.
Side 1 af 1984 (39668 artikler)Prev1234567198219831984Next