bannerPos

Opfordring: Brug glyphosat med ekstra omtanke

Undlad nedvisning af vinterraps, lyder opfordringen fra Seges for at begrænse forbruget af glyphosat og bidrage til en fortsat godkendelse af midlet. Arkivfoto

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
17-07-2020 21:00
Politisk er der fokus på, at forbruget af glyphosat stiger i landbruget i disse år. For at bidrage til at beholde glyphosat fremover lyder der fra flere i landbruget en opfordring til at vurdere behovet for glyphosat en ekstra gang. Ikke mindst i disse uger, da 40 procent af forbruget af glyphosat ligger i juli-august. Fra Seges kommer en række anbefalinger.

På Seges er man i gang med at se på forbruget af glyphosat og på at udarbejde en dyrkningsvejledning for hvad er kan kaldes en god og fornuftig brug af glyphosat i planteproduktionen.

I den forbindelse har afdelingsleder for planteværn, Carsten Fabricius, opstillet en række anbefalinger og vurderinger.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kærgården får ny klimavenlig emballage

Kærgården får nu ny og mere klimavenlig emballage, der kan sænke enballagens CO2-aftryk med 45 procent.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro
Side 1 af 1893 (37841 artikler)Prev1234567189118921893Next