bannerPos

Minkavler: Det er vanvittigt, at Fødevarestyrelsen ikke tester medarbejderne inden besøg

Der skal gå 48 timer efter, at en tilsynsfører har besøgt en smittet minkfarm, før personen igen må udføre opgaver på en ikke-smittet farm. Fødevarestyrelsen kræver ikke, at medarbejderne bliver testet, men anbefaler det. Foto: Christian Carus

AF: DANIEL BARBER

JOURNALIST
16-10-2020 15:42
En minkavler er dybt utilfreds med, at Fødevarestyrelsen ikke har nogen retningslinjer for fast at corona-teste deres tilsynsførere.

Fødevarestyrelsen kan ikke garantere for, at deres kontrollører ikke er smittede med Covid-19, inden de besøger de danske minkfarme til hegnskontrol eller testning af mink.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Flere lyspunkter, men lidt for meget Shockumentary

Filmen »Kiss the ground« får 3 ud af 5 stjerner for at behandle noget så usexet som jord, men de faglige budskaber skal I kære læsere/Netflix-seere tage med et stort gran salt.

Planteformand vil have frøavlere undtaget kommende ammoniakkrav

Fagligheden fordufter fuldstændig, hvis regeringen for at mindske ammoniakudledningen yderligere vælger at indføre forbud mod udbringning af husdyrgødning efter 1. september på frøgræs, mener L&F’s planteformand, Torben Hansen.

God høstfremgang i USA - men høstpresset udebliver

Det går langt bedre end forventet med hensyn til at høste majs i USA. Høsten med sojabønner går også ud over stepperne. Men det normale høstpres på afgrødepriserne er alligevel udeblevet i år. Forklaringen på at høstpresset i år er udeblevet, skal vi finde i en eksplosiv kinesisk efterspørgsel efter blandt andet amerikansk majs og amerikanske sojabønner.

Opmærksomheden er rettet mod overlevelsen

Der er fokus på pattegriseoverlevelse og so-overlevelse, men også overlevelse i forhold til PRRS. Christian Fink Hansen opfordrede i tirsdagens beretning til, at man i branchen hjælper hinanden til at komme PRRS til livs.

- Ærgerligt at vi ikke kunne have snuppet et år mere med gode priser

Usikkerheden på priserne regerer stadig, men formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Erik Larsen, kunne glæde sig over mange ting i løbet af beretningen.

- Kun en tåbe frygter ikke ASF

Vildsvinehegnet viste sig at være rettidig omhu, lød det fra formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Erik Larsen, under Viden på Tværs. Men kampen for at forhindre ASF i Danmark er langt fra forbi.
Side 1 af 1950 (38994 artikler)Prev1234567194819491950Next