Vestager afviser EU-forklaring om minkkompensation

Det er ikke rigtigt, at EU-hensyn er med til at forhale udbetalinger af kompensation til minkavlere, siger EU-kommissær Margrethe Vestager.

I sidste uge begyndte myndighederne at udbetale de første penge til danske minkavlere for at have aflivet deres mink i starten af november måned. Men det var kun en brøkdel af pengene, der er politisk aftalt i første omgang, for pengene fra den såkaldte tempobonus var ikke en del af udbetalingerne. 

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har i flere omgange, senest i starten af det nye år, sagt, at det skyldtes hensyn til konkurrencebestemmelserne i EU efter råd fra Kammeradvokaten. Men spørger man EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R), ligger bolden så at sige hos de danske politikere, skriver Børsen.

- Vi kan ikke gøre noget, før der er en politisk aftale, og den danske regering siger: »Det er sådan her, vi gerne vil gøre det,« siger Margrethe Vestager og fortsætter:

- Jeg vil mene, at den danske regering ved fuldstændigt, hvad er spillepladen her, og så kan man lave den ordning, man gerne vil lave inden for den spilleplade. Så er det ikke os, der skal bestemme det. Det skal de politiske partier i sagens natur bestemme, siger den danske EU-Kommissær.

Regeringen har forhandlet med partierne i Folketinget om den endelige kompensation, der angiveligt skulle ligge i omegnen af 15-17 milliarder kroner, og det menes, at man er tæt på en samlet aftale, og dermed en foreløbig afslutning på sagen.

hka

Læs også