Kommissær lover hjælp til landmænd i vestlige Europa

De massive oversvømmelser i det vestlige Europa rammer landmænd hårdt. Nu lover EU-Kommissionen hjælp til dem.

Udover de tragiske tab af menneskeliv i det vestlige Europa, så har de massive oversvømmelser også ødelagt ethvert håb om en ordentlig høst i områderne.

Nu lover EU-Kommissionen, at der er hjælp på vej til de ramte landmænd. Oversvømmelserne har ramt Tyskland, Belgien, Holland, Østrig og Luxembourg.

I et tweet fra EU’s landbrugskommissær, Janusz Wojciechowski, lyder det, at han allerede har haft emnet oppe at vende ved det seneste rådsmøde med EU-landenes landbrugsministre i denne uge.

- Vi kommer ikke til at efterlade vores landmænd alene, lyder det i tweetet fra kommissæren.

Afventer svar

Meldingen fra kommissæren kommer efter, at den fælles europæiske landbrugsorganisation Copa-Cocega tidligere på ugen efterlyste hurtig hjælp til de ramte landmænd og landdistrikter.

I mandags lød det fra kommissæren til et pressemøde, ifølge mediet Euractiv, at der heldigvis i den fælles landbrugspolitik findes værktøjer og instrumenter, som kan bruges til at støtte genopretning og genopbygning af skaderne ved naturkatastrofen. Midlerne til det ligger under Søjle 2.

Ved samme lejlighed uddybede Janusz Wojciechowski, at EU-Kommissionen afventer besked fra de enkelte medlemslande om skadernes omfang.

Læs også