Klimaforhandlinger foregår nu i Finansministeriet

Onsdag bekræftede flere partier ifølge nyhedsbureauet Ritzau, at forhandlingerne om en klimaftale for landbruget i denne uge er rykket over i Finansministeriet hos finansminister Nicolai Wammen (S).

Finansminister Nicolai Wammen (S) står nu i spidsen for regeringens forhandlinger med oppositionen om en klimaaftale for landbruget. Foto: Morten Fauerby

Forhandlingerne mellem regeringen og blå blok om en klimaaftale for landbruget har taget en måske afgørende udvikling. I hvert fald står finansminister Nicolai Wammen (S) i denne uge i spidsen for forhandlingerne, oplyser flere partier, der deltager i forhandlingerne, over for nyhedsbureauet Ritzau.

Blå blok har med Venstre i spidsen foreslået, at landbruget tilføres yderligere 750 millioner kroner årligt for at holde hånden under erhvervet under omstillingen. Og at der ikke skulle være bindende mål for reduktionen af CO2-udledninger.

Siden blå bloks udspil har der været forhandlinger mellem parterne, selvom fødevareminister Rasmus Prehn (S) har kaldt blå bloks ønsker for »useriøse«, og statsminister Mette Frederiksen (S) over for avisen Politiken så sent som i weekenden afviste at finde flere penge til landbruget.

Læs også