Glæder sig over første brede landbrugsforlig i sin tid som landmand

På Lyngbygaard Gods ved Aarhus har der været virksomhed i over 400 år. Og man har altid tilpasset sig tidens krav. Det sker også med de nye klimakrav, pointerer godsejer Poul Jakob Bønløkke.

- Jeg mærker i egne rækker, at landmændene rigtigt gerne vil det her, siger Poul Jakob Bønløkke, Lyngbygaard Gods, om mandagens landbrugsforlig på klimaområdet. - Jeg er overrasket over, at stort set alle partier kunne blive enige. Og det var godt, at de blå partier fik lov at komme med i aftalen, siger landmand Ron Bon, der også ejer og driver virksomheden RB Farm Supply i sydvestjyske Janderup. Foto: John Ankersen - Der er klare mål omkring klima og dyrevelfærd, som vi nu kan styre efter, og det håber jeg, at vi i landbruget kan kvittere med, siger Michael Nielsen, svineproducent på ejendommen »Tilsbæk« uden for Uvelse i Nordsjælland. Peter Niss, mælkeproducent ved Nibe i Nordjylland, er i første omgang glad for, at der er indgået et bredt forlig. Alligevel kan han ikke lade være med at bekymre sig over, hvad aftalen kommer til at indebære for ham. Arkivfoto: Tenna Bang

Hos landmand Poul Jakob Bønløkke, »Lyngbygaard Gods« vest for Aarhus, er der glæde over landbrugsforliget.

- Det bliver svært og en kamp for at nå i mål. Men jeg synes, det er rigtigt dejligt med en bred aftale, siger Poul Jakob Bønløkke.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også