Kaldte det »#MuhToo«: Her er videoerne af koen, der bliver jaget og voldtaget af seks tyre

Det har vakt opsigt, at seks sexgale tyre har overfaldet en ko, der ikke kunne slippe væk i Nationalpark Mols Bjerge. Ansvarlig mener, medierne har fået »en hjerneblødning« og kalder reaktionen »#MuhToo«.

Kilde: Operation Øxenholt
Foto: Operation Øxenholt Foto: Operation Øxenholt

En sag om flere sexgale tyre, der overfaldt en ko, der ikke kunne slippe væk i Nationalpark Mols Bjerge, har vakt opsigt.

I videoerne, som Effektivt Landbrug er kommet i besiddelse af, ser man den røde ko, der for øvrigt har en kalv, blive jaget rundt af en flok sorte tyre.

Det fik Venstrepolitikeren Asger Christensen til at lange ud efter de ansvarlige for rewilding-projektet. Hans kritik falder særligt på, at man tvinger dyrene til at leve »vildt« – men i fangenskab. Dyrene lever nemlig inden for en indhegning på 120 hektar.

- Der er seks tyre, der voldtager en ko. Den bliver trampet ned i en sump, og så ligger de ovenpå og voldtager den på skift. Det er helt, helt, helt ude i hegnet. Hvis det skete i min stald, ville jeg nedlægge mit mandat i Europa-Parlamentet med det samme. Jeg er så rystet som landmand… – At ministeren ikke kan tage ansvar for det her, udtalte han til Effektivt Landbrug onsdag.

Kilde: Operation Øxenholt

Indkalder ministre til samråd

Også Venstres landbrugsordfører, Erling Bonnesen, er rystet over hændelsen. 

- Det er stærkt kritisabelt, at dyrevelfærden tydeligvis ikke er i orden på grund af indhegningerne, m.v., mener V-ordføreren, der nu har kaldt miljøministeren og fødevareministeren i åbent samråd på baggrund af sagen.

 

Kilde: Operation Øxenholt

»#MuhToo«

Men det er ikke kun kritikerne, der er draget til tasterne i sagen om de forulempede køer. Morten D. D., der er museumsinspektør og biolog, og som driver Molslaboratoriet, skriver på Twitter, at køerne har det godt.

 

- »Ekstremt skræmmende billeder«. Javel, så har man i Venstre sine prioriteter på plads. Køerne har det godt. Vi har slagtet fire tyre, skriver han.

Han skriver endvidere på sin Twitter-profil:

- BREAKING: Tyre er for nærgående over for køer, idet tyrene åbenbart ikke længere har en fast rangorden (som de plejer at have). Fire af tyrene bliver derefter sendt til slagter. Holddaop, jeg kan næsten ikke få luft af ophidselse. Har #dkmedier fået en hjerneblødning?

 

Kilde: Operation Øxenholt

Læs også