Mette Frederiksen i realitetsforhandlinger: - Vi kan godt danne en bred regering i Danmark

I dag starter fungerende statsminister Mette Frederiksen realitetsforhandlinger om at danne en bred regering, i første omgang med Venstre.

Onsdag eftermiddag sidder Venstre-formand Jacob Ellemann-Jensen i Statsministeriet med fungerende statsminister Mette Frederiksen. Her skal de to, der var statsministerkandidater i folketingsvalget, drøfte betingelserne for en regering.

Det oplyser fungerende statsminister Mette Frederiksen. 

Udmeldingen kommer, efter at Enhedslisten og Alternativet tidligere onsdag meldte ud, at de ikke var en del af regeringsforhandlingerne længere.

- Vi har afholdt 49 møder med Folketingets partier og med parlamentarikerne fra Færøerne og Grønland. Her har vi primnært haft fokus på tre områder, velfærd, økonomi samt klima, natur og miljø, sagde Mette Frederiksen på pressemødet, der blev afholdt ude foran Statsministeriet.

Og ifølge Mette Frederiksen er udgangspunktet for et bredt regeringssamarbejde godt.

- Vi kan godt danne en bred regering i Danmark. Det kræver at vi kan blive enige om det politiske. Vi skal være enige om en ambitiøs retning for danskerne, lød det fra S-formanden, der uddybede:

- Udgangspunktet er godt, og er også blevet bedre. Jeg oplever, at partierne er optaget af at gøre det bedste for danskerne. Hensynet til danskerne ligger foran os, sagde statsministeren, der tilføjede, at der også med de partier, der ikke længere var en del af forhandlingerne, havde lydt gode toner i forhold til det fremtidige samarbejde i Folketinget.

Mette Frederiksen fortalte på pressemødet, at der nu indledes realitetsforhandlinger med syv partier. I første omgang er det som nævnt Venstre, og derudover er det Moderaterne, SF, Liberal Alliance, De Koservative, Radikale Venstre samt Dansk Folkeparti.

Den fungerende statsminister tilføjede, at det nok vil være »flere uger«, inden der kan dannes en ny regering. 

Læs også