Frygter millionregning med en CO2-afgift

Virkeligheden i landbruget med en CO2-afgift vil ramme som en hammer, mener Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen ovenpå et møde med en fynsk landmand.

- Jeg kan ikke forestille mig andre steder i verden, hvor der kan produceres med lavere aftryk/enhed, end i Danmark, særligt hvis det ikke er økologisk, lyder det fra Ulrich Rasmussen, der vil have en CO2-mærkning af alle fødevarer i Danmark. Arkivfoto: Anders Kurt Simonsen - Beregningerne viser, at en praktisk dygtig landmand i økonomisk forstand vil blive slået ihjel flere gange i træk, hvis der generelt blot indføres en CO2–afgift på landbruget uden skelen til virkeligheden, lyder det fra Erling Bonnesen i en kommentar til brevet fra Ulrich Rasmussen. Tidligere på ugen meldte L&F-formand Søren Søndergaard ud, at interesseorganisationen har skiftet strategi i forhold til debatten om en CO2-afgift. Arkivfoto: Morten Ipsen

Det er ikke længere et spørgsmål, om der kommer en CO2-afgift på biologiske processer i landbruget. Det er snarere et spørgsmål om, hvor stor udgiften bliver.

Under og efter valgkampen har et bredt flertal af partierne på Christansborg meldt sig klar til at indføre en sådan afgift. Og det er noget, der vil koste arbejdspladser i fødevareklyngen, men efter alt at dømme også vil lukke flere landbrugsbedrifter.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også