Stor opbakning til indsamling: Fynske landmænd sender generatorer til Ukraine

Den fynske landboforening L&F Centrovice begyndte i december at indsamle strømgeneratorer til Ukraine. Nu er de første otte generatorer blevet sendt afsted.

Sidste år startede den humanitære organisation Rotary International en indsamling af generatorer til Ukraine.

Den lange krig har ramt Ukraines infrastruktur hårdt, og det betyder, at mange ukrainere står uden el og varme. Derfor er der brug for generatorer i de krigsramte områder.

L&F Centrovice har derfor, som allerede beskrevet i avisen, igangsat en indsamling af generatorer, og landboforeningen har oplevet stor støtte fra baglandet. Flere af foreningens medlemmer havde nemlig generatorer stående, som de gerne ville donere – og nu er de første otte generatorer sendt afsted til Ukraine.

- Vi er utrolig stolte af, at vores medlemmer tager ansvar og støtter denne vigtige sag. Vi har sendt otte afsted, men indsamlingen er stadig åben. Vi håber, at vi kan få indsamlet endnu flere, så vi på den måde kan hjælpe de hårdt ramte ukrainere, udtaler Torben Povlsen, formand for L&F Centrovice.

På landsplan er der indsamlet mere end 60 generatorer og over seks millioner kroner. I Kyiv har det betydet strøm og varme til op mod 65.000 mennesker, og der er stadig flere generatorer på vej.

 

Vil du hjælpe?

Indsamlingen er stadig åben, og har du en generator stående, kan du skrive til L&F Centrovice (jsn@velas.dk) for at donere. Oplys gerne generatortype, effekt og stand. Du kan også støtte Rotarys indsamling økonomisk. Som virksomhed kan donationen ske ved overførsel til konto 9880-0000336848. Skriv »anonymt bidrag« i forbindelse med betalingen, hvis du ikke ønsker dit navn offentliggjort. Privatpersoner kan støtte Rotarys indsamling via MobilePay nr. 808069. Skriv CPR-nummer i kommentarfeltet, hvis du ønsker skattefradrag (for beløb over 200 kroner).

Læs også