Dusør på hjortevildt skal redde landbruget fra CO2-afgift

Ifølge LandboNord kan en halvering af bestanden af hjortevildt i Danmark gøre en CO2-afgift på landbruget overflødig. Derfor udlover landboforeningen stor dusør på alle nedlagte kron-, då- og rådyr.

I LandboNord har man den seneste tid regnet på forskellige modeller, som kan sænke CO2-udledningen, uden at det går ud over landbrugsproduktionen og lokale arbejdspladser.

- I øjeblikket er mankoen cirka 2,5 millioner tons, og et resultat af undersøgelsen viser, at en af de oplagte muligheder ligger i en reduktion af vores hjortevildt, fortæller LandboNords formand Torben Farum.

- Beregninger viser, at hvis vi over de næste tre år reducerer den danske bestand af hjortevildt med 50 procent, er vi i mål, hvorfor der ikke vil være behov for en CO2-afgift, lyder det fra formanden.

Det har fået LandboNord til at udlove en dusør på alle kron-, då- og rådyr nedlagt i jagtsæson 2024-2026.

- Det, at vi kan løse Danmarks CO2-udfordringer og samtidig begrænse mark- og vildtskader, er ren win/win, fastslår Torben Farum, som fortæller, at man har afsat en større pose penge til projektet.

For at få del i dusøren, kræver det, at man forhåndstilmelder sig på co2@landbonord.dk for at blive oprettet som deltager i ordningen.

Alt nedlagt hjortevildt skal løbende indberettes, hvorefter præmien bliver indsat på nem-konto, forklarer Torben Farum.

Læs også