Bæredygtigt Landbrug:: BNBO er politisk bestillingsarbejde, når det er værst

Chefjurist i Bæredygtigt Landbrug, Nikolaj Schulz, kritiserer kraftigt den vejledning til kommunerne, som lige nu er i høring, og som handler om, hvordan de skal gennemgå de statsligt udpegede boringsnære beskyttelsesområder (BNBO).

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug, er stærkt kritisk over for en ny vejledning til kommunerne i, hvordan de skal gennemgå BNBO'erne. Etablering af en ny boring og tilhørende installationer koster mellem 2 og 5 millioner kroner. Derfor er det fornuftigt at træffe forebyggende foranstaltninger, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S)

Fra Bæredygtigt Landbrug langer man kraftigt ud efter planen om at slutte med brugen af pesticider i de boringsnære beskyttelsesområder (BNBO).

Bag planen står et særdeles bredt flertal i Folketinget, der tæller alle partier i Folketinget på nær Enhedslisten, Alternativet og Nye Borgerlige, hvor sidstnævnte parti først er valgt ind efter, at aftalen blev indgået i januar sidste år. Frem til 2022 skal kommunerne g

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også