bannerPos

Planteformand foreslår indførelse af flyafgift

Der er behov for forsknings- og udviklingsmidler i størrelsesordenen 400 millioner kroner til SkyClean for at komme videre, lyder det fra Torben Hansen. Foto: Lasse Ege Pedersen

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
15-01-2020 08:54
En afgift på 20 kroner i et år fra hver passager, der tager af sted i en dansk lufthavn vil kunne skaffe midler nok til forskning i SkyClean-teknologien, lyder det fra Torben Hansen, formand for L&F Planteproduktion.

Den store fokus på klimaet handler på ingen måde kun om begrænsninger. Der ligger også masser af muligheder derude og venter for planteavlerne.

Det sagde Troels Toft, direktør i Seges Planteproduktion, da han sammen med planteformand Torben Hansen i går aflagde beretning.

- Der åbner sig mange spændende muligheder de kommende år, hvor vi gerne vil være aktive medspillere.

- Planterne er en stor del af løsningen, så set fra min stol, er det en rigtig spændende fremtid, vi kigger ind i, sagde Troels Toft.

Foreslår flyafgift

Fra Torben Hansen blev teknologien SkyClean her specifkt nævnt, som handler om flybrændstof, der er baseret på overskudshalm og rest-fibrene fra biogasanlæg. Landbrug & Fødevarer og Seges er gået sammen med en række aktører i et projekt omkring udvikling af teknologien

Fra Torben Hansen lød der en opfordring til, at politikerne får fundet 400 millioner kroner til yderligere forskning i teknologien.

- Vi kan kun opfordre til, at der bliver afsat penge til den investering eller også hvis bare hver ny passager, der tager afsted fra en dansk lufthavn i et år betalte 20 kroner til teknologien, så var den investering sådan set hjemme. Vi kan kun sige, kom i gang! sagde Torben Hansen.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).

Tvivl om Kinas intentioner

Fase 1 i en ny handelsaftale mellem USA og Kina indebærer, at Kina skal fordoble deres import af amerikanske afgrøder i forhold til, hvad der blev importeret inden handelskrige brød ud for nu godt to år siden. Men der hersker tvivl om, hvorvidt Kina vil leve op til aftalen.

Hvorfor dykker rapsprisen

Rapsprisen har i denne uge taget et stort ryk ned. Ikke fordi det ser godt ud for situationen med rapsfrø i Europa. Derimod skyldes prisfaldet en prissvag palmeolie og svaghedstegn i den konkurrerende sojaolie. Selvom rapsen kan falde yderligere i pris, er nedturen dog næppe langvarig.
Side 1 af 1747 (34925 artikler)Prev1234567174517461747Next