Planteformand foreslår indførelse af flyafgift

En afgift på 20 kroner i et år fra hver passager, der tager af sted i en dansk lufthavn vil kunne skaffe midler nok til forskning i SkyClean-teknologien, lyder det fra Torben Hansen, formand for L&F Planteproduktion.

Den store fokus på klimaet handler på ingen måde kun om begrænsninger. Der ligger også masser af muligheder derude og venter for planteavlerne.

Det sagde Troels Toft, direktør i Seges Planteproduktion, da han sammen med planteformand Torben Hansen i går aflagde beretning.

- Der åbner sig mange spændende muligheder de kommende år, hvor vi gerne vil være aktive medspillere.

- Planterne er en stor del af løsningen, så set fra min stol, er det en rigtig spændende fremtid, vi kigger ind i, sagde Troels Toft.

Foreslår flyafgift

Fra Torben Hansen blev teknologien SkyClean her specifkt nævnt, som handler om flybrændstof, der er baseret på overskudshalm og rest-fibrene fra biogasanlæg. Landbrug & Fødevarer og Seges er gået sammen med en række aktører i et projekt omkring udvikling af teknologien

Fra Torben Hansen lød der en opfordring til, at politikerne får fundet 400 millioner kroner til yderligere forskning i teknologien.

- Vi kan kun opfordre til, at der bliver afsat penge til den investering eller også hvis bare hver ny passager, der tager afsted fra en dansk lufthavn i et år betalte 20 kroner til teknologien, så var den investering sådan set hjemme. Vi kan kun sige, kom i gang! sagde Torben Hansen.

Læs også