bannerPos

Planteformand foreslår indførelse af flyafgift

Der er behov for forsknings- og udviklingsmidler i størrelsesordenen 400 millioner kroner til SkyClean for at komme videre, lyder det fra Torben Hansen. Foto: Lasse Ege Pedersen

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
15-01-2020 08:54
En afgift på 20 kroner i et år fra hver passager, der tager af sted i en dansk lufthavn vil kunne skaffe midler nok til forskning i SkyClean-teknologien, lyder det fra Torben Hansen, formand for L&F Planteproduktion.

Den store fokus på klimaet handler på ingen måde kun om begrænsninger. Der ligger også masser af muligheder derude og venter for planteavlerne.

Det sagde Troels Toft, direktør i Seges Planteproduktion, da han sammen med planteformand Torben Hansen i går aflagde beretning.

- Der åbner sig mange spændende muligheder de kommende år, hvor vi gerne vil være aktive medspillere.

- Planterne er en stor del af løsningen, så set fra min stol, er det en rigtig spændende fremtid, vi kigger ind i, sagde Troels Toft.

Foreslår flyafgift

Fra Torben Hansen blev teknologien SkyClean her specifkt nævnt, som handler om flybrændstof, der er baseret på overskudshalm og rest-fibrene fra biogasanlæg. Landbrug & Fødevarer og Seges er gået sammen med en række aktører i et projekt omkring udvikling af teknologien

Fra Torben Hansen lød der en opfordring til, at politikerne får fundet 400 millioner kroner til yderligere forskning i teknologien.

- Vi kan kun opfordre til, at der bliver afsat penge til den investering eller også hvis bare hver ny passager, der tager afsted fra en dansk lufthavn i et år betalte 20 kroner til teknologien, så var den investering sådan set hjemme. Vi kan kun sige, kom i gang! sagde Torben Hansen.

Fortsat uændret svinenotering

Danish Crown fastholder en svinenotering på 10,50 kroner i næste uge. Friland sænker økotillægget med 75 øre. Udsigt til flere udsatte svin.

Hvedeudbytte på godt ti tons i det midtjyske

På Gesinggaard nær Herskind vest for Aarhus regner de med, at høsten er i hus fredag aften og efterafgrøderne sået i løbet af weekenden. - Vi er godt med, lyder det med tilfredshed fra landmand Steen Nørgård, der midt i tilfredsheden gerne slår et slag for, at reglerne om slåning af brak ændres.

Fodringsdag holder fagfolk opdateret om de seneste fodringstendenser

Magneter, mineraler, »klima-midlet« 3NOP og non-GM-afgrøder er blandt emnerne på Fodringsdag 2020, der afvikles 9. september i Herning.

Dobbelt så meget nedbør i Midt- og Vestjylland som på Vestsjælland i vækstsæsonen

Store regionale forskelle på vejret i vækstsæsonen vil præge årets høstudbytter, vurderer Danish Agro på baggrund af data fra over 1.000 vejrstationer. De midtjyske landmænds marker har haft lavest temperatur og færrest solskinstimer.

Väderstad flytter til Fyn

Maskinproducent flytter fra Sjælland til Fyn i denne måned.

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Foderstyrke og fokus på rygspæktykkelse ved løbning

Polte skal ved løbning være 230 til 240 dage gamle, de skal veje 145 til 160 kg og have 14 til 15 mm rygspæktykkelse. Endelig skal de løbes i anden brunst, anbefaler Nutrimin.
Side 1 af 1895 (37893 artikler)Prev1234567189318941895Next