bannerPos

Udenlandske ansatte får lettere adgang til coronatests

Indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark har nu fået samme mulighed som borgere med bopæl i Danmark for at blive coronatestet. (Arkivfoto)
13-08-2020 10:26

Det er nu muligt for indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark at blive testet for Covid-19, selvom de ikke har symptomer.

Regeringen har nu gjort det lettere for udenlandske ansatte i for eksempel landbruget at få adgang til en coronatest. 

Som det er tilfældet med borgere med bopæl i Danmark, så er det nemlig nu også muligt for de udenlandske ansatte uden bopæl i Danmark at blive testet, selvom man er symptomfri. 

- Regeringen vil gøre det så nemt som muligt for virksomheder med udenlandsk arbejdskraft at benytte denne mulighed, lyder det fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i et brev, som er sendt til arbejdspladserne. 

Hos Landbrug & Fødevarer er der tilfredshed med regeringens beslutning. Viceformand Lone Andersen opfordrer til, at landmænd hjælper deres ansatte med at blive testet.

- Det er rigtig positivt, at regeringen har sikret, at indrejsende arbejdskraft kan blive testet for coronavirus. Jeg vil gerne opfordre alle landmænd til at hjælpe deres internationale ansatte med at blive testet. Det er vigtigt for at sikre et godt og sikkert arbejdsmiljø og ikke mindst for, at danske bedrifter og virksomheder fortsat kan producere og levere fødevarer af høj kvalitet, siger hun.

ege

Ny dæktryksregulering på Axion 900-traktorerne

Claas har netop lanceret CTIC-dæktryksregulering på Axion 900-traktorserien. Dæktryksbetjeningen er 100 procent Isobus-kompatibel og integreret i Cebis-terminalen.

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

DM&E fraråder al kørsel til biogas- og industrianlæg

Kørsel til og på biogasanlæg med maskiner bredere end 2.55 m frarådes. Dette skyldes en ny principiel sag med et af DM&E’s medlemmer, og man regner med at køre en retssag for at fastsætte fortolkning af reglerne.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.
Side 1 af 1928 (38558 artikler)Prev1234567192619271928Next