Claus udfordrer konstruktivt

Claus Rasmussen er en del af LandboSyds nye virksomhedsrådgiverteam. Her fortæller han om en spændende hverdag tæt på det landbrug, som altid har haft hans interesse.

Det er en stor styrke, at vi har fået samlet et godt team inden for virksomhedsrådgivning. Vi har en rigtig god sparring internt og får gode inputs fra hinanden.  
Det siger virksomhedsrådgiver Claus Rasmussen i forbindelse med, at LandboSyd nu har etableret et virksomhedsrådgiverteam.
- Det er vigtigt for mig, at være ærlig og konstruktiv. Kunden skal kende og forstå sin situation, og derefter skal vi prøve at få det bedste ud af det. Jeg går langt for kunderne, men det er vigtigt for mig at være realistisk – også fordi jeg jo tidligere har siddet på den anden side af skrivebordet qua mit job i banken, siger han.
 

Bruger fagspecialister

Claus blev ansat ved LandboSyd i 2015, hvor han kom fra den finansielle sektor. Dermed kan landbruget få gavn af hans viden om, hvordan andre virksomheder blandt andet bruger risiko- og økonomistyring aktivt i virksomheden og hvordan processer optimeres.
- Til dagligt benytter jeg mig af mine kollegers viden, da de er fagspecialister på hver deres område. Jeg kender mine begrænsninger og prøver at bruge mine kompetencer rigtigt – samt inddrage fagspecialisterne, når der er brug for et tværfagligt indspark i en sag, siger Claus Rasmussen.
 

Kunderne flytter sig

Han mener, at landmanden skal føle sig udfordret af rådgiveren:
- Det handler om, at vi kan mødes på samme niveau og forstår hinanden. Ikke to sager er ens. Det glæder mig at se, at kunder flytter sig, og at de kan se resultaterne af vores arbejde, siger Claus Ramussen.
 

En alsidig hverdag

Som virksomhedsrådgiver har han en meget alsidig hverdag. Der er de faste opgaver, såsom budgetter og opfølgning på budgetter, men der kommer også mange ad hoc opgaver:
- Jeg hjælper eksempelvis i en sag i en kort periode og trækker mig ud af den igen. I flere tilfælde er der brug for en second opinion, og så træder jeg til, siger han.
Claus Rasmussen er uddannet driftsleder og jordbrugsteknolog med økonomi som speciale fra Gråsten Landbrugsskole. Siden blev det til en karriere i den finansielle sektor – først som erhvervsrådgiver og senere landbrugsrådgiver.
 

Læs også