Danish Pig Genetics med millionoverskud

Det danske avlselskab Danish Pig Genetics har præsenteret sit første regnskab. Et regnskab som man kalder solidt.

I august 2018 etablerede 25 svineavlere og, ifølge selskabet selv, nogle af verdens førende genetikere Danish Pig Genetics. Nu næste to år senere kan selskabet præsentere sine første resutalter ovenpå det første regnskabsår.

Danish Pig Genetics har i det første regnskabsår realiseret et resultat af den primære drift (EBITDA) på 24 millioner kroner. Samtidig viser balancen en soliditetsgrad på 73 procent. Det oplyser Danish Pig Genetics i en pressemeddelelse. 

- Der er tale om et godt regnskab. Aktiviteter og indtjening i regnskabsåret er drevet af stigende markedsandele både i Danmark og i udlandet. Vores ambitiøse avlsprogram og stærke partnerkreds har skabt en solid kundetilgang og en kraftig efterspørgsel, som er påvirket positivt af den stigende slagtesvinsnotering i branchen gennem året. Vi er tilfredse med resultatet og ser det som en bekræftelse af vores position på det globale marked for svinegenetik, forklarer Lars Dall, Direktør for Danish Pig Genetics.

Store investeringer i fremtiden

Danish Pig Genetics investerer konstant i udvikling og udsendte for nyligt en opdateret udgave af sit genetiske avlsprogram med et øget fokus på balanceret avl. Hertil lanceredes samtidigt opdaterede avlsmål for både Landrace og Yorkshire samt Duroc. I de fornyede avlsmål balanceres således fokus mellem effektivitet, vækst, reproduktion, robusthed og moderegenskaber, med det formål at sikre optimal produktionsøkonomi for kunderne i fremtiden.

Derudover har virksomheden gennem det seneste halvandet år investeret kraftigt i en lang række forskellige udviklingstiltag. Herunder blandt andet i 270 individuelle foderstationer, som tester foderudnyttelse direkte i avlsbesætningerne og dermed kan teste tre gange så mange avlsgrise end i det tidligere system. Ligeledes foretog selskabet i samarbejde med Teknologisk Institut DMRI-tests, som ved hjælp af CT-scanninger er med til at identificere nye genetiske potentialer inden for avlsmålet vedrørende kød- og slagtekvalitet.

- Konstant genetisk udvikling er grundstenen hos Danish Pig Genetics. Vi ønsker at gå forrest og udnytte de genetiske potentialer for at sikre vores kunder en bedre produktionsøkonomi for fremtiden gennem vores avlsdyr. Netop derfor lægger vi stor vægt på de genetiske ressourcer i Danish Pig Genetics og i samarbejdet med nogle af verdens førende eksperter. Alt sammen noget, som udmønter sig i konkrete udviklingstiltag til gavn for kunderne, herunder 100 procent genomisk selektion, højteknologiske fodermaskiner, DMRI-test og 100% PRRS negativt avlsprogram, siger Mads Kring, bestyrelsesformand for Danish Pig Genetics.

pj

Læs mere om Danmark saneres for PRRS

En samlet dansk svinebranche er gået sammen om en national plan for at reducere forekomsten af PRRS blandt danske grise. Men hvad er det egentlig, og er det muligt helt at udrydde den smitsomme sygdom?

Læs mere her

Læs også