Brug din praktik til at bane vejen

Min helt klare opfordring til andre studerende er, at de bør gøre som mig og mange andre – brug den lange praktik til at bane vejen for et job.

Af økonomikonsulent Gorm Villadsen, Fjordland

I juni 2019 blev jeg færdig som jordbrugsteknolog med specialet agro business manager, der primært går ud på at dygtiggøre sig i driftsøkonomi, ledelse og strategi. Jeg tilbragte i forbindelse med min uddannelse otte uger i praktik hos det, der dengang hed Landbo Limfjord, og som sidenhen er blevet til Fjordland i en fusion med LandboThy og Lemvigegnens Landboforening.

Jeg blev taget godt imod fra dag ét. Her fik jeg et reelt indblik i den afdeling, hvor jeg var i praktik. Jeg fulgte en uddannelsesplan, som jeg sammen med min mentor havde været med til at bestemme indholdet af. Jeg blev skubbet omhyggeligt i gang og udfordret med interessante opgaver fra starten. Var min mentor ikke lige i nærheden, havde jeg altid mulighed for at gå til en anden kollega.

Kort sagt greb de min praktik meget seriøst an og afsatte ressourcer til det, så det gav værdi for både mig og for Fjordland. Jeg kunne tydeligt mærke, at de ønskede at give mig et reelt indblik i den virkelighed, jeg ville møde, hvis jeg var ansat. Der har været meget fleksibilitet og selvstændigt arbejde, og jeg har haft følelsen af at blive værdsat for det stykke arbejde, jeg lavede.

Sidst med ikke mindst har min praktik hos Fjordland været med til at spore mig ind på, hvad jeg gerne vil arbejde med fremadrettet. Jeg lærte rigtig meget, både fagligt og personligt.

Hvor langt vil du i din karriere?

Hos Fjordland har du mulighed for at beskæftige dig med netop dét, du brænder for. Medarbejdernes trivsel er i højsædet, og der er fokus på, at der er balance mellem det gode arbejdsliv og det gode privatliv.

Med afsæt i mit praktikophold startede jeg 9. september 2019 som ny økonomikonsulent hos Fjordland. Jeg blev på min første arbejdsdag i Fjordland mødt af min mentor og en afdelingsleder. De to havde forberedt en uddannelsesplan til mig som den, jeg kendte fra min praktik. Uddannelsesplanen var lavet specielt til mig og de funktioner, jeg skulle udføre, hvilket gav mig en indre ro og et godt overblik over, hvad jeg skulle kunne hvornår.

Hos Fjordland kan et godt arbejdsliv se ud på mange måder og gå i mange forskellige retninger. Det afhænger helt af, hvilke ønsker man har, ens baggrund, og det potentiale Fjordland kan se i dig og de muligheder, der skal være for at sikre, at det hele matcher ind i Fjordlands ambitiøse strategi.

I dag er mit primære arbejde omkring driftsøkonomi, tværfaglige rådgivnings- og udviklingsopgaver og digitale rådgivningsværktøjer. Lige det jeg brænder for, og samtidig føler jeg mig værdsat, for den jeg er, og det arbejde jeg laver og ikke kun for det resultat, jeg skaber på bundlinjen, hvilket jeg sætter stor pris på.

Læs også