68 fag er klar til DM i Skills

Når DM i Skills slår dørene op, præsenterer de talentfulde unge hele 68 forskellige fag - 45 konkurrencefag og 23 demofag. DM i Skills bliver et festfyrværkeri af faglige uddannelser og talentfuld ungdom.

Der bliver præsenteret hele 68 fag, hvoraf 45 af dem er konkurrencefag. Der forventes op i mod 50.000 besøgende.

Man kan godt begynde at glæde sig til åbningsceremonien til DM i Skills i Messe C i Fredericia torsdag den 2. februar klokken 9.00. Åbningen bliver et brag af en fest, hvor de dygtige konkurrencedeltagere præsenteres og prominente gæster underholder.

Til DM i Skills konkurreres der blandt i være den dygtigste slagter, bager og entreprenørmaskinmekaniker.

DM i Skills løber over tre dage fra den 2.til den 4. februar. Der bliver rig lejlighed for at følge de mere end 300 unge deltagere, der konkurrerer intenst frem mod afslutningsceremonien, hvor 45 nye danmarksmestre kåres, og de eftertragtede medaljer overrækkes.

- Der er en stor tilslutning til DM i Skills fra stort set alle faglige uddannelser. Det vidner om, der er et kæmpe behov for, at vi kommer ud til de unge og viser dem de mange spændende jobs og muligheder, der ligger i en faglært karrierevej, siger Søren Heisel, formand for SkillsDenmark.

Udover de 45 fag, der konkurrerer om guldmedaljer, kan de forventede 50.000 besøgende opleve 23 forskellige demonstrationsfag. 

- Behovet for faglært arbejdskraft er stadigt højt, og derfor er det vigtigere end nogensinde, at så mange som muligt kommer og ser de 68 forskellige faglige uddannelser til DM i Skills. Vi er derfor meget glade for den store interesse og opbakning, vi oplever fra Fredericia by og -kommune, Region Syddanmark, skolerne og vores mange sponsorer. Det er meget positivt, siger Michael Boas Pedersen, næstformand for SkillsDenmark.

Mere end 300 unge fra erhvervsskolerne vil konkurrere om titlen som danmarksmester og om muligheden for at blive udtaget til Danmarks Skills-landshold, der deltager i europa- og verdensmesterskaberne. Flere af de indledende lokale og regionale mesterskaber startede allerede i efteråret, hvor deltagerne kvalificerede sig til DM i Skills.

Læs også