Lund Madsen overvejer Danish Crown-fremtid

Det haster med at få lavet et formandsskifte i Danish Crown, lyder det fra slagterigigantens største andelshaver, Martin Lund Madsen.

Som det kom frem mandag, stopper Asger Krogsgaard som formand for Danish Crown. Det sker i forbindelse med, at slagterigiganten holder nyvalg til repræsentantskabet, og at selskabets vedtægter samtidig bliver justeret.

- Grundet den svære situation, som Danish Crown står i, bliver der arbejdet på mange fronter i bestyrelsen lige nu. Der er flere ændringer på vej, og en af de ting, som repræsentantskabet snart skal forholde sig til, er at skabe muligheden for at sætte en ekstern erhvervsprofil i spidsen for Danish Crown, sagde formand Asger Krogsgaard mandag i forbindelse med sin snarlige fratræden fra posten.

Ifølge Asger Krogsgaard er arbejdet med at finde en passende kandidat, der har de nødvendige kvalifikationer til at styre milliardforretningen, allerede i fuld gang.

- Det bliver fra den øverste hylde i erhvervslivet. Danish Crown er blandt de helt store virksomheder, så kompetencerne hos en formand skal matche de ledelsesmæssige krav til opgaven, siger Asger Krogsgaard til Finans.dk.

Røde lamper hos Lund Madsen

Men det til trods går det alt for langsomt med at tilpasse DC til virkeligheden og herunder at finde en ny formand. Det mener selskabets største andelshaver, Martin Lund Madsen.

- Platformen står i flammer under os. Vi kan simpelthen ikke vente til december med at få en professionel erhvervsprofil ind på formandsposten. Det skal ske omgående, så den nye formand kan indgå i en krisestyringsgruppe, som skal gennemføre den turnaround, der er afgørende for virksomhedens overlevelse, lyder det fra den store svineproducent.

I et interview med Jyllands-Posten siger svineproducenten, at han overvejer fremtiden som leverandør til DC, noget, som han hidtil har nægtet at lave om på.

- Jeg hører om mange andelshavere, som i disse uger beslutter sig for at forlade Danish Crown. Jeg er også selv ved at være nået til vejs ende. Jeg taber hver uge så mange penge på Danish Crowns svage konkurrenceevne, at det er til at blive dårlig af at tænke på. Bestyrelsen i Danish Crown risikerer at få stemplet som dem, der lukkede dansk griseproduktion, medmindre de omgående får gennemført det formandsskifte, siger han til avisen.

Havde børsplaner

Til samme medie fortæller Jais Valeur, at der i Danish Crowns inderkreds blev arbejdet med planer om at gøre det muligt at børsnotere selskabet, der på den måde ville kunne få adgang til frisk kapital, og dermed undgå at ende i den situation, man nu er havnet i, med dårlig konkurrenceevne og mindsket råvaregrundlag.

Det skulle samtidig sikre andelshaverne en betydelig ejerpost i Danish Crown. Men planerne blev aldrig ført ud i livet.

Læs også