Særlig indsats i dansk svineproduktion skal hædres

Det er blevet tiden, hvor en svineproducent eller driftsleder, som gør en særlig indsats for dansk svineproduktion, skal indstilles til prisen »Årets særlige indsats«, som for tredje år i træk bliver uddelt på årets kongres i Herning.

- Der findes utroligt mange dygtige griseproducenter og driftsledere, som hver dag gør en særlig indsats for dansk griseproduktion. Og det vil vi gerne hædre.

Sådan lyder det fra Seges Svineproduktion, der på Svineproduktion.dk derfor opfordrer til at nominerer årets særlige indsats.

Prisen blev indstiftet i 2019, hvor slagtegriseproducent Jens Gudike Fly Christensen vandt for sit arbejde med at bygge bro mellem land og by via sin populære Facebook-side. I 2020 var det Anne-Lene Papp, som løb med prisen, efter at have ydet en ekstraordinær indsats i arbejdet med at redde pattegriseliv.

Alle kan indstille

Hvad enten man er landmand, konsulent, dyrlæge, familie eller på anden måde har en relation til en dygtig producent eller driftsleder, kan man indstille til prisen.

Man kan endda også indstille sig selv.

Indstillingen skal ske inden for følgende kategorier: Fokus på dyrevelfærd, fokus på klima/bæredygtighed, den gode arbejdsplads, omdømme/image eller andet.

For at kunne indstille, skal der skrives en kort beskrivelse på højest 500 karakterer, der beskriver den særlige indsats, og hvorfor kandidaten fortjener kåringen.

I bedømmelsen vil der blive lagt vægt på god ledelse, den gode rollemodel og en sund økonomi.

Hædring i Herning

Det er dog en forudsætning, at kandidaten er indforstået med nomineringen og har lyst til at optræde offentligt, hvis prisen vindes. Vinderen modtager, udover æren, 10.000 kroner.

Deadline for nominering er onsdag den 1. september og vinderen offentliggøres i forbindelse med Årsmøde 2021 den 26. oktober i Herning.

Læs mere om indstillingen af en kandidat på Svineproduktion.dk.

Læs også