Økonomisk chef om lav svinenotering: - Der er brug for at slå lidt koldt vand i blodet

I en situation som den nuværende er det vigtigt at holde sig den langsigtede robusthed i grisesektoren for øje, og ikke vurdere sektoren ud fra kortsigtede udsving, mener Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges.

Selvom usikkerheden i markedet fortsat er stor, forventer Seges stadig, at prisen på grisekød retter sig i løbet af foråret og sommeren til et niveau, der nogenlunde svarer til et »normalår«.

Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, mener, at man i svinebranchen bør slå koldt vand i blodet til trods for, at noteringen – der for Danish Crowns vedkommende faldt yderligere 20 øre – nu er den laveste i 18 år.

- Priserne svinger traditionelt meget i grisesektoren, og både landmænd og den finansielle sektor er vant til at håndtere udsvingene, fortæller han og fortsætter:

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også