bannerPos

»Freedom of movement«: Aktionsgruppe fjerner vildsvinehegn

Arkivfoto: John Ankersen
27-02-2020 10:49

Fire små skilte på fire nedtagne elementer af vildsvinehegnet bedyrer følgende: »Freedom of movement for all (beings)!« Eller frit oversat til godt dansk: Fri bevægelighed for alle væsener.

Det oplyser Flensborg Avis.

En anonym aktionsgruppe fjernede natten til onsdag 22 meter af det omstridte vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse.

Hegnet er fjernet nær tyske Ellehoved og er efterfølgende blevet hængt op fire steder. Blandt andet på Nørreport i Flensborg, i Sønder Løgum samt på rådhuspladsen i Kiel.

Det tyske forbundspoliti oplyser til Flensborg Avis, at det vil samarbejde med det danske politi om at opklare hærværket.

Naturstyrelsen Vadehavet, der er ansvarlig for opsætning og vedligeholdelse af hegnet, har meldt sagen til politiet.

Bevarer effektivitet og sundhed med let fordøjelig proteinkilde

Fravænning uden medicinsk zink blev allerede muligt for Avlscenter Trekanten I/S i sommeren 2018, hvor de valgte at udskifte proteinkilden i smågrisefoderet. - Konceptet holder stadig, fortæller Jørgen Skou Hansen, der ejer og driver avlscenteret.

Nyt projekt skal gøre robotter klogere

Danske Agrointelli er med i et internationalt samarbejde, der skal gøre de robotter, der anvendes i blandt andet landbruget, langt klogere end de er i dag.

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.
Side 1 af 1806 (36119 artikler)Prev1234567180418051806Next