Ellegaard Göttingen Minipigs til hele verden

Ellegaard Göttingen Minipigs i Dalmose opdrætter, socialiserer og vænner minigrise til et liv i forskningens og dermed menneskehedens tjeneste. Højeste sundhedsstatus sikres og Ellegaard har verdensrettigheder til opdræt og handel.

 Intet er overladt tilfældigheder, alt er planlagt til mindste detalje, sikkerheden er i top, og muligheden for at bringe smitte af enhver art ind i stalden er minimeret.
Stedet er Ellegaard Göttingen Minipigs i Dalmose ved Slagelse. Her produceres minigrise til forsøgsvirksomheder rundt i hele Europa, og LandbrugØst var med, da indehaver Jens Ellegaard, der er femte generation på gården, hvor virksomheden ligger, for nylig viste medlemmer af Midt- og Vestsjællands Landboungdom, rundt.
Det med at vise rundt skal tages med et gran salt. Der er ikke adgang til de tre stalde på virksomheden for andre end dens godt 40 medarbejdere, deriblandt tre fastansatte dyrlæger, og de, der arbejder i den ene stald, har minimum 36 timers karantænetid, inden de må komme i en anden stald.
Og inden medarbejderne kommer i deres »egen« stald, skal de i bad, skifte tøj fra inderst til yderst, have desinficeret hænder, og bære såvel hårnet som mundbind. Også efter frokost, der nydes i den fælles kantine.
Jens Ellegaard er meget åben om virksomheden, men gæster får af hensyn til dyrenes sundhedsstatus kun mulighed for at se staldene gennem store glasplader i gulvet på loftet over stalden.
Og ikke uden grund. Hos Ellegaard producerer man årligt op mod 5.000 minigrise, der er staldkapacitet til 10.000, der skal og kan anvendes til forsøg med alt fra tandimplantater til medicin.
Grisene leveres i Ellegaards egne biler rundt til forsøgsvirksomheder og laboratorier i Europa.


Læs meget mere om virksomheden i næste udgave af LandbrugØst, der udkommer torsdag den 14. juni 2018.

 

Læs også