bannerPos

Eskelund solgt

Det fynske storlandbrug Eskelund er solgt.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
22-09-2020 09:23
Fynsk storlandbrug med årlig produktion på cirka 100.000 smågrise, over 85.000 slagtesvin og samlet markdrift på over 1.000 hektar jord er solgt. Køberen af landbruget er familien Rauff Hansen melder Landbrugsavisen.

En af de største danske svineproducerende virksomheder, fynske »Eskelund«, er solgt. Det bekræfter indehaver Erling Lerche-Simonsen.

Erling Lerche-Simonsen ønsker ikke at oplyse, hvem køber er, men ifølge Landbrugsavisen er det familien Rauff Hansen, der overtager alle Eskelunds aktiviteter pr. 1. oktober.

Foruden de to største produktionsenheder i henholdsvis Håre og Skydebjerg indgår også flere mindre ejendomme og staldanlæg med i alt 35.000 stipladser og tilhørende tilsammen cirka 1.000 hektar markdrift, heraf 750 hektar egne arealer.

Egen foderfabrik

Dertil kommer foderfabrik ved Gelsted på Vestfyn samt lastvogne i virksomhedens egen transportafdeling til svin, foder og gylle. 

Familiens udenlandske landbrugsaktiviteter berøres ifølge vores oplysninger ikke af salget. Med 60 procent af aktierne er familien Lerche-Simonsen hovedaktionær i en slovakisk bedrift med 3.200 malkekøer og 5.300 hektar landbrugsjord.

Det er ejendomsmæglerkæden LandboGruppen, som overtog salget af Eskelund for kort tid siden, der står bag salget. Storlandbruget overtages af køber pr. 1. oktober.

Suspension af vaccine ophævet

Fødevarestyrelsen har ophævet suspensionen af anvendelsen af vaccinen Suvaxyn PRRS MLV til svin mod PRRS. Producenten Zoetis glæder sig over styrelsens afgørelse.

Glæde over tredoblet pulje til modernisering

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion har længe presset på for at få øget puljen med midler til modernisering og etablering af mere klima- og miljøvenlige slagtesvinestalde. Nu er puljen tredoblet.

Klimaminister glad for delaftale om en klimalov for EU

Der er nu taget det første skridt mod en aftale om en europæisk klimalov. Klimaloven skal sikre, at målet om klimaneutralitet senest i 2050 bliver juridisk bindende, og det er klimaminister Dan Jørgensen (S) godt tilfreds med.

Arla hæver aconto-prisen med 7,50 øre

Arlas aconto-pris for konventionel mælk vil stige med 7,50 øre pr. kg fra 1. november.

Markedspodcasten - Europæisk hvedepris tordner derudaf

Til trods for en stor lagerbeholdning mange steder, så stiger hvedeprisen. Hvordan kan det hænge sammen? Og hvilken betydning har det for planteavlerne? I podcasten bliver der som altid rundet de vigtigste tendenser indenfor afgrødemarkedet. Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere.

Vis lederskab i S og V

Sexisme, køn og klima fylder næsten hele dagsordenen og sendefladen i medierne. Og det selv om et af Danmarks højest profilerede erhverv, minkavl og pelsindustri, er ved at bukke under.

EU-strategi støtter fødevareproducenterne

L&F med Martin Merrild i spidsen bakker op om, at Europarådet vil støtte landmænd og fødevareproducenter ved at styrke et mere bæredygtigt europæisk fødevaresystem.

Seks nye tilfælde af ASF i Brandenburg

Nu er der i alt bekræftet 86 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Agtech-virksomhed får ny kapital

Virksomheden TeleSense Inc. har fået tilført 10,2 millioner dollars i kapital for at øge produktionen. Samtidig bliver kendt dansk-amerikaner inden for kornbranchen nyt medlem af bestyrelsen.
Side 1 af 1953 (39060 artikler)Prev1234567195119521953Next