ASF i Tyskland: Ingen ændringer for dyretransporter

Dyretransporter der kommer retur fra den del af Tyskland, hvor der er formodentlig er fundet afrikansk svinepest var allerede i »sort zone«, hvilket betyder, at de kommer i karantæne i syv dage.

Det sandsynlige fund af afrikansk svinepest i et vildsvin i det østlige Tyskland tæt ved den tysk-polske grænse –  nærmere betegnet Landkreis Oder-Spree - kommer ikke til at betyde ændringer for dyretransporter.

Det meddeler Landbrug & Fødevarer og Seges Svineproduktion, der fortæller, at de overvåger situationen, og er i tæt dialog med de danske myndigheder.

- Det område, der formentlig er ramt, er allerede en sort zone på Danish Transport Standards kort, og derfor er der foreløbigt ingen ændringer for de dyretransporter, der kommer retur. De vil fortsat komme i syv døgns karantæne efter vask og desinfektion ved den danske grænse, inden de må køre videre til en dansk besætning, lyder det onsdag aften fra landbrugsorganisationen på sin hjemmeside svineproduktion.dk

Fundet af afrikansk svinepest, som flere tyske medier har rapporteret onsdag aften, er ikke endeligt bekræftet. Der er sendt prøver til verificering på det føderale veterinærinstitut i Tyskland

Når resultatet af de endelige prøver fra FLI forelægger, vil de tyske myndigheder komme med yderligere informationer.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også