bannerPos

Kina har importeret danske avlssøer

Godt 900 danske avlssøer blev tidligere på året eksporteret til Kina. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
14-10-2019 09:56
De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

I august måned i år landede et fly fra Danmark i Kina. Lasten var usædvanlig, for i flyet befandt sig 906 avlssøer, som Kinas femtestørste svineproducent, C. P. Pokphand, har importeret fra DanBred i Danmark. Det skriver telegrambureauet Reuters, der citerer oplysninger fra de kinesiske toldmyndigheder.

Det er første gang, Kina har importeret levende avlsdyr, siden landet begyndte at få problemer med afrikansk svinepest. Dyrene blev sat i karantæne i en måned efter ankomsten, men bliver nu brugt i den kinesiske svineproduktion.

Ifølge toldmyndighederne har den danske eksport en værdi på cirka 15 millioner kroner. 

Den farlige afrikanske svinepest er fortsat ude af kontrol hos verdens største svineproducerende land. Det estimeres, at cirka halvdelen af den kinesiske svinebestand er forsvundet, siden der for første gang blev konstateret ASF i Kina.

Dimittend fra JU Århus vinder Årets Agrarøkonompris

”Fremtidens landbrug” er titlen på Jeppe Lykkegaard Christensens afslutningsopgave på Agrarøkonomstudiet, som han nu har vundet ”Årets Agrarøkonompris” med.

Vegetarer og landmænd skal i kødet på hinanden

Fremtidens landbrugsproduktion er til debat på Grindsted Landbrugsskole, når vegetarer og landmænd mødes.

Kyllingeproducent kan bygge større huse ved hjælp af god ventilation

Det er ikke et problem at ventilere et bredt og langt hønsehus, selvom det længe har været opfattelsen blandt mange. Det er kyllingeproducent Kjeld Andersen et godt eksempel på. Han bruger blandt andet selvrensende vekselvarmere i Skandinaviens største kyllingehus, der holder strøelsen og luften tør.

Nord-West-noteringen stiger igen-igen

Som ventet steg Nord-West-noteringen med en euro til 61 euro denne mandag. Det forventes, at den stiger til 63 euro i næste uge.

DLG får ny vicekoncerndirektør

Brian K. Mathiesen er DLG's nye vicekoncerndirektør for Group Finance & Accounting. Han tiltræder den 1. januar, og bliver en del af DLG's Group Management med ansvar for koncernens regnskabs- og controllingfunktion, skatteområdet og bogholderiet for koncernens danske selskaber.
Side 1 af 1696 (33915 artikler)Prev1234567169416951696Next