Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

I august måned i år landede et fly fra Danmark i Kina. Lasten var usædvanlig, for i flyet befandt sig 906 avlssøer, som Kinas femtestørste svineproducent, C. P. Pokphand, har importeret fra DanBred i Danmark. Det skriver telegrambureauet Reuters, der citerer oplysninger fra de kinesiske toldmyndigheder.

Det er første gang, Kina har importeret levende avlsdyr, siden landet begyndte at få problemer med afrikansk svinepest. Dyrene blev sat i karantæne i en måned efter ankomsten, men bliver nu brugt i den kinesiske svineproduktion.

Ifølge toldmyndighederne har den danske eksport en værdi på cirka 15 millioner kroner. 

Den farlige afrikanske svinepest er fortsat ude af kontrol hos verdens største svineproducerende land. Det estimeres, at cirka halvdelen af den kinesiske svinebestand er forsvundet, siden der for første gang blev konstateret ASF i Kina.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også