bannerPos

Kina har importeret danske avlssøer

Godt 900 danske avlssøer blev tidligere på året eksporteret til Kina. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
14-10-2019 09:56
De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

I august måned i år landede et fly fra Danmark i Kina. Lasten var usædvanlig, for i flyet befandt sig 906 avlssøer, som Kinas femtestørste svineproducent, C. P. Pokphand, har importeret fra DanBred i Danmark. Det skriver telegrambureauet Reuters, der citerer oplysninger fra de kinesiske toldmyndigheder.

Det er første gang, Kina har importeret levende avlsdyr, siden landet begyndte at få problemer med afrikansk svinepest. Dyrene blev sat i karantæne i en måned efter ankomsten, men bliver nu brugt i den kinesiske svineproduktion.

Ifølge toldmyndighederne har den danske eksport en værdi på cirka 15 millioner kroner. 

Den farlige afrikanske svinepest er fortsat ude af kontrol hos verdens største svineproducerende land. Det estimeres, at cirka halvdelen af den kinesiske svinebestand er forsvundet, siden der for første gang blev konstateret ASF i Kina.

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.

Mindre septoria og mere gulrust i vinterhveden

Når den sidste sprøjtning i vinterhvede skal køres, er det vigtigt at være opmærksom på, at der i år er et højt smittetryk fra gulrust, påpeger rådgiver fra Velas.

Sammenligning af økologi og konventionel dyrkning

Effektivt Landbrug bragte tirsdag 19. maj en artikel, hvis overskrift konkluderede: Nærmest ingen forskel mellem økologisk og konventionel planteavl i miljø- og klimapåvirkning. Men passer det virkelig - eller er det en tilsnigelse?

Nye MF-traktorer

Massey Ferguson har netop lanceret tre nye traktorer i 4700 M-serien, der spænder fra 82 til 100 hk og leveres med Dyna-2-transmission med standard-Powershuttle.
Side 1 af 1851 (37009 artikler)Prev1234567184918501851Next